©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Antwerp verwent de Bosuil na de pauze tegen KV Oostende

Van zeven naar vier punten achterstand. Net als Club Brugge profiteerde Antwerp optimaal van het puntenverlies dat leider Union vrijdagavond leed. De Great Old had aan een snedig derde kwart, met goals van Fischer en Frey, genoeg om KV Oostende een vijfde opeenvolgende nederlaag aan te smeren. Benson legde de 3-0 eindscore vast. Antwerp blijft zo tweede in de stand, en trekt zondag vol vertrouwen naar de 237ste derby tegen rivaal Beerschot, waar het mogelijk Nainggolan mist met een spierblessure.

Diederik Geypen

Voetbal op zondagavond om 21 uur. Geen mens die er vrolijk van wordt, en al zeker niet na de eerste helft die Antwerp en KV Oostende serveerden. Beide ploegen knutselden met moeite een doelpoging in elkaar. De thuisploeg verscheen nochtans met haast hetzelfde team aan de aftrap dat donderdag nog 2-2 gelijkspeelde bij het Duitse Eintracht Frankfurt. Alleen Seck kwam in de plaats van Dessoleil. Priske’s concullega Blessin had meer redenen om te wijzigen. Zijn ploeg verloor op de vorige speeldag met zware 1-7 cijfers van seizoensrevelatie Union. Hij wisselde zijn ploeg op vier posities. D’Haese, Koziello, Rocha en Gueye kwamen in de ploeg, en moesten de Kustboys na een 0 op 12 weer doen proeven van puntengewin.

Vroege exit Nainggolan

De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten ver toen Nainggolan al ging zitten. Radja tastte kort na de aftrap naar de linkerbil en kon niet veel later niet meer verder. Een zuur verdict voor voor hem en de ploeg. Nainggolan was nog maar enkele weken hersteld van een spierblessure die hem zes wedstrijden aan de kant hield. Met Yusuf als zijn vervanger kreeg Antwerp geen greep op de match. Een panna van de jarige De Laet – de gelegenheidskapitein blies 33 kaarsjes uit – bij D’Arpino was een schaarse opflakkering. Bij de Kustboys liet vooral Gueye zich opmerken met zijn getrek en gesleur. Nainggolan, intussen gedoucht, stelde ter hoogte van de spelerstunnel vast dat hij tijdens zijn opfrisbeurt niets had gemist.

LEES OOK. Tegenvaller voor Antwerp: Nainggolan valt weer uit met blessure

 

 ©  BELGA

Antwerp toonde een ander gelaat na de rust, wat onmiddellijk resulteerde in een voorsprong. Fischer en Frey trapten eerst nog op Hubert. Een minuut later hing de bal wel tegen de touwen, nadat de Oostendse zee helemaal openging. Verstraete stuurde Samatta de diepte in. De Tanzaniaan - afgelopen donderdag nog afwerker, nu aangever – bediende Fischer op het gepaste moment.

Frey weer topschutter

De Antwerpse honger was niet gestild. Verstraete testte de vuisten van Hubert, die het leer in hoekschop duwde. Op de daaropvolgende corner kopte Frey met veel precisie raak. Zijn vijftiende van het seizoen, waardoor de Zwitser weer alleen topschutter wordt in 1A. Oostende had geen antwoord klaar, en was blij dat de 3-0 van Samatta werd afgekeurd voor buitenspel. Het bleek slechts uitstel. Met nog tien minuten te spelen strafte de ingevallen Benson een foutje van kapitein Capon genadeloos af.

Antwerp reageerde zo gepast op de nederlaag in Sint-Truiden, en blijft de tweede plaats met Club Brugge delen. Voor RAFC staat er deze week na de uitschakeling tegen Westerlo geen bekervoetbal op het menu. Spelers en fans kunnen dus nu al beginnen aftellen naar de derby van zondagmiddag tegen Beerschot.

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Fischer kan zich weer tonen en hij was niet alleen

REACTIES. Jarige De Laet vermeed vijfde gele kaart: “Ik had geschreeuwd als ik de derby moest missen”

COMMENTAAR. “Geslaagde generale repetitie op de Bosuil: Antwerp is klaar voor de derby”

 

 ©  BELGA

  • Antwerp verslaat KV Oostende met 3-0. 
  • Antwerp nadert tot op 4 punten van leider Union.
  • Nainggolan moest vroeg in de eerste helft het veld verlaten met een blessure. 
 • Vooraf

  Welkom beste lezer bij de wedstrijd Antwerp - KV Oostende. Vanaf 21u zit u hier goed voor de laatste updates van de wedstrijd!

 • Seck in plaats van Dessoleil

  Coach Priske voert één wissel door: Seck komt in de plaats van Dessoleil in de Antwerpse verdediging. 
 • Vooraf

  Opstelling KV Oostende:

 • 21u00 Start van de 1ste helft

 • 1'

  Eerste helft afgetrapt

  Herpakt KV Oostende zich op het veld van Antwerp?

 • 4'

  Balbezit voor Antwerp

  Antwerp heeft het balbezit in de openingsfase, maar op kansen van de thuisploeg is het nog wachten. 

 • 7'
  icon
  icon

  Vervanging

  Wissel bij Antwerp. Alhassan Yusuf komt in de plaats van Radja Nainggolan.


 • 8'

  Blessure Nainggolan

  Radja Nainggolan moet al vroeg in de eerste helft naar de kant wegens een blessure. Antwerp moet het nu doen zonder haar sterkhouder. 

 • 10'

  Voorzet Fischer

  Antwerp wordt stilaan gevaarlijker. Fischer versnelt vanop de rechterflank en brengt de bal voor doel, maar hij kan geen ploegmaat bereiken. Hier zat meer in voor Antwerp!

 • 13'

  Schot Samatta

  Samatta pakt uit met een goede loopactie en mag alleen richting doel spurten. De Tanzaniaan kiest uiteindelijk voor een schot, maar zijn poging wordt afgeblokt in hoekschop.

 • 16'

  Opnieuw Fischer

  Fischer maakt het de Oostendse verdediging moeilijk met enkele knappe acties. De flankspeler brengt de bal voor doel, maar ook dit keer vindt hij geen ploegmaat.

 • Radja Nainggolan had zijn avond liever anders zien verlopen.
 • 20'

  Hoekschop Oostende

  KV Oostende kwam nog niet in het spel voor. Kunnen de bezoekers eens dreigen vanop hoekschop?

 • 23'

  Laag tempo

  Nee, deze wedstrijd is voorlopig geen lust voor het oog. Beide ploegen lijden veel balverlies en komen er voorlopig niet uit. Wie neemt het initiatief?

 • 26'

  Vrije trap Antwerp

  Antwerp krijgt een vrije trap op een interessante plek. Alle hens aan dek bij KV Oostende, want de bezoekers kregen dit seizoen al 5 doelpunten tegen op vrije trap. 

 • 29'

  Schot Gueye

  Gueye probeert het met een afstandsschot, zijn poging eindigt recht in de handen van doelman Butez.

Volg het nieuws over RAFC - Royal Antwerp FC overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws