Themabeeld. 

Themabeeld. ©  BELGAIMAGE

Celstraffen tot vier jaar voor stuntelige uithaalpoging van 400 kilogram cocaïne

Drie mannen uit het Brusselse hebben vrijdag celstraffen tot vier jaar met (deels) uitstel gekregen voor een stuntelige uithaalpoging van 400 kilogram cocaïne in de haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt in een lading bananen, maar ze hadden de verkeerde dozen meegenomen.

Bron: BELGA

Mohamed O. (35), Sofiane B. (23) en Soulaïmane B. (22) waren in de nacht van 20 op 21 januari 2021 met een bestelwagen naar de fruitkaai gereden. Via ‘tailgating’ - vlak achter een andere wagen rijden - waren ze langs de slagbomen geraakt. De beklaagden reden naar een loods en gingen op zoek naar de bananendozen met de cocaïne. Ze deden dat op een vrij stuntelige manier door gaten in de dozen te prikken.

De scheepvaartpolitie had hen echter zien tailgaten en was op zoek gegaan naar de wagen. Toen de beklaagden een helikopter hoorden, raakten ze in paniek en begonnen ze in het wilde weg dozen in hun bestelwagen te laden. Toen ze wegreden, botsten ze tegen een betonblok en moesten ze hun vlucht te voet verder zetten.

Twee beklaagden werden meteen gearresteerd, de derde was in de Royerssluis gesprongen en moest eruit worden gehaald. De dozen in hun bestelwagen bleken alleen maar groene bananen te bevatten. De douane trok met een drugshond naar de loods en die wist wél de juiste dozen met cocaïne te lokaliseren. Er werd 400 kilogram in beslag genomen.

De procureur had voor de drie beklaagden vijf jaar cel gevorderd voor poging tot invoer van verdovende middelen. Ze bekenden dat ze op zoek waren naar cocaïne, maar wilden de naam van hun opdrachtgever niet noemen. De rechtbank veroordeelde Mohamed O. tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Sofiane B. en Soulaïmane B. kregen ieder drie jaar cel met uitstel. Ze moeten ook 8.000 euro boete betalen, waarvan 6.000 euro met uitstel. blg

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws