Horecavoorzitter Christian Michiels en schepen Marina De Bie met de dekentjes op het terras van Makadam. 

Horecavoorzitter Christian Michiels en schepen Marina De Bie met de dekentjes op het terras van Makadam. © Stad Mechelen

Mechelen steunt horeca bij aankoop verwarmde terrasdekentjes

Mechelen -

De stad Mechelen steunt horeca-uitbaters bij de aankoop van verwarmde terrasdekentjes. Ze betaalt de helft van de aankoopsom van 90 euro terug.

Vanaf deze week liggen de dekentjes op de terrassen van brasserieën Carlton en Jjem’s, bistro De Korenmet, cafés Makadam en ’t Pleintje en in ’t Hof van cySONder. Zo kan je ook tijdens de koudere wintermaanden op een vrij aangename manier toch nog een terrasje doen.

“Terrassen zijn een gezellig alternatief om het uitgaansleven relatief coronaveilig te houden en de warmtedekens zijn een duurzaam alternatief voor terraswarmers”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Duurzaamheid. De duurzame dekens zijn draadloos en verwarmen via infrarood.

De stad betaalt de aankoop met het prijzengeld van 75.000 euro die ze won met de European Green Leef Award. Daar kocht ze eerder ook al de Billiecup mee aan, bamboerietjes, fleece dekentjes en planten. “We kunnen alle steun gebruiken. De acties worden verlengd om nog meer horecazaken warm te maken”, zegt Christian Michiels, voorzitter van Horeca Mechelen. svh

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws