Schepenen Lili Stevens en Luc Van Houtven en burgemeester Sofie Joosen. 

Schepenen Lili Stevens en Luc Van Houtven en burgemeester Sofie Joosen. © rr

Wegwijzers en grondsjablonen moeten je doen stappen

Duffel -

De gemeente Duffel engageert zich voor ‘10.000 stappen gaat voor meer’, een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen.

Heel wat mensen bewegen te weinig. Nochtans levert voldoende bewegen een heel pak voordelen op. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter, je zorgt voor minder verplaatsingen met de wagen.

Sport Vlaanderen en Lokaal Gezondheidsoverleg dagen daarom alle Vlaamse steden en gemeenten uit om deel te nemen aan het vierjarig project ‘10.000 stappen gaat voor meer’. Het lokaal bestuur Duffel gaat de uitdaging aan. Dit najaar ligt de nadruk op sensibiliseren en informeren. 10.000 stappen zal zichtbaar worden in het Duffelse straatbeeld via affiches, grondsjablonen en wegwijzers. In 2022 werkt Duffel extra beweegroutes uit voor joggers en wandelaars.

“Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen, is meer stappen zetten. Tienduizend per dag is ideaal. Maar elke stap of beweging telt. Klein beginnen en geleidelijk opbouwen geeft meer kans op succes”, stelt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). “De komende jaren zetten we in Duffel extra in op acties die aanzetten tot bewegen, bijvoorbeeld dit jaar de signalisaties in het straatbeeld.”  (cvr)

 

 © rr

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws