De aangepaste plaats aan het postkantoor in de Bergstraat neemt nu ook de parkeerplaats erachter mee in beslag. 

De aangepaste plaats aan het postkantoor in de Bergstraat neemt nu ook de parkeerplaats erachter mee in beslag. © rr

Parkings voor personen met beperking onder de loep: “Eerste aanpassingen zijn gebeurd”

Heist-op-den-Berg -

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg werkt samen met de gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap (GAPH) aan nieuwe, verplaatste of verbeterde parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Op enkele plaatsen zijn al aanpassingen gebeurd. Het aanvullende reglement voor de nieuwe plaatsen moet nog door het schepencollege worden goedgekeurd.

Kristof Van Rompaey

Raadslid Frans Poortmans (Vlaams Belang) kaartte eerder in de gemeenteraad al eens aan dat parkings voor personen met een handicap er in Heist niet altijd goed bijliggen. Inmiddels stelde het lokale bestuur samen met de GAPH een lijst van te bekijken locaties op. “Zij weten natuurlijk best waar de problemen zich voordoen”, zegt schepen van Lokale Mobiliteit Katleen Vantyghem (N-VA). “De lijst is ook besproken met de adviesraad verkeer.”

“Ter hoogte van de bibliotheek, in de Berkenstraat, is al een plaats aangepast. Ook de plaats aan het postkantoor in de Bergstraat is onder handen genomen”, vult de schepen aan. “Ze neemt nu ook de parkeerplaats erachter mee in beslag. Op termijn staan er in bijna alle Heistse deelgemeenten veranderingen aan de aangepaste parkeerplaatsen gepland.”

Timing nog te bepalen

Een aantal bestaande plaatsen wordt groter. Twee of drie plaatsen zullen dan respectievelijk een of twee aangepaste plaatsen worden. “Dat is onder meer het geval aan het Cultuurplein, de parochiezaal van Heist-station en Heist-Goor”, zegt Vantyghem. “Hier en daar wordt er ook een borduur aangepast voor een vlottere toegankelijkheid met een rolstoel. Dat gebeurt onder meer op het Kerkplein. De G-parking ligt daar naast de kerk, dus men moet er ergens oversteken. Dat zal aan het gemeentehuis zijn.”

Een aantal plaatsen wordt verplaatst. Op verschillende parkings staan er ook nieuwe plaatsen gepland, onder meer aan de politie. Daar is een aanvullend reglement voor in voorbereiding. Wellicht behandelt het schepencollege dat volgende dinsdag. “De timing van deze ingrepen moet nog ingepland worden door de technische dienst”, geeft Vantyghem nog mee.

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners