Tina Favache ontwikkelde een magnetische BeloonPuzzel. 

Tina Favache ontwikkelde een magnetische BeloonPuzzel. © Joren De Weerdt

Herbruikbare BeloonPuzzel voorkomt ruzie over taakjes met je kinderen

Duffel -

De Duffelse Tina Favache is een opruim- en routinecoach voor gezinnen. Ze ontwikkelde een puzzel waarmee je erin slaagt om je kinderen zonder morren taakjes te laten uitvoeren.

Chris Van Rompaey

“Als opruim- en routinecoach maak ik er mijn dagelijkse taak van om gezinnen meer tijd en overzicht te bezorgen in deze chaotische tijden. Ik help de ouders met leuke spelletjes om ‘de kuis, de was en de plas’ wat aangenamer te maken. Ook de kinderen neem ik mee op het pad om stapje per stapje zelfstandig te worden en dit op een leuke manier. Lees: zonder geroep van de ouders dat er iets móét”, beklemtoont Tina Favache.

Dagelijkse struggle

Favache schreef de voorbije jaren twee boeken over opruimen en ontwikkelde onder meer diepvries- en familiepuzzels. Nu pakt ze uit met een ‘BeloonPuzzel’. “Is het bij jullie thuis ook een dagelijkse strijd om kinderen taakjes te laten uitvoeren? Honderd keer dezelfde vraag stellen als ouder of dreigen na een tijdje? Wel, deze magnetische en herbruikbare puzzel is de ideale oplossing om kinderen mee aan de slag te krijgen”, belooft Tina.

“Deze kleurrijke afbeelding hang je op je koelkast, radiator of magneetbord en je roept je kinderen (idealiter tussen 3 en 10 jaar) erbij. Elke afbeelding krijgt een taakje toegewezen, zoals afruimen, vaatwas legen en de hond eten geven. De puzzel telt negen afbeeldingen en elke afbeelding bestaat uit zeven vormpjes met een specifieke kleur. Elke dag van de week kan jouw kind dus dat taakje uitvoeren om daarna een stukje van de tekening te mogen inkleuren met een marker. Na een week is dat tekeningetje dus volledig ingekleurd en volgt een kleine beloning. Heel eenvoudig, maar ook visueel overzichtelijk en stimulerend voor jonge kinderen.”

Moeilijke eters

“Heb je meerdere kinderen ? Laat hen dan samenwerken op één BeloonPuzzel, zodat ze samen een doel kunnen halen. Dit is de ideale verdeling van taken per leeftijd. Een kind van 3 à 4 jaar kan één taak per week aan. Een kind van 5 à 6 jaar kan per week al twee taakjes aan en een kind van 7 à 8 jaar kun je al drie taakjes laten uitvoeren. Je kunt deze puzzel eventueel ook gebruiken bij kinderen die moeilijk eten of niet graag huiswerk doen”, zegt Tina Favache.

De BeloonPuzzel kost 22,97 euro en is online te koop.

www.opruimgroep.be, 0496.94.96.39
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws