Een houten chalet zorgt voor winterse sfeer aan de voet van de berg in het centrum, en dat nog tot en met 9 januari. 

Een houten chalet zorgt voor winterse sfeer aan de voet van de berg in het centrum, en dat nog tot en met 9 januari. ©  Jef Matthee

Winterbar Moose opent met CST en mondmasker voor wie rechtstaat: “Reacties vallen af te wachten”

Heist-op-den-Berg -

Na een jaar afwezigheid door de pandemie staat pop-up winterbar Moose weer op het Vredesplein in Heist-op-den-Berg. De bar van organisator en toekomstig Heists burgemeester Jan Moons staat er nu voor de zesde keer. Vrijdagavond vond er een dansavond met deejay én mondmaskerplicht plaats. “Een glazen bol heb ik niet, maar het staat buiten kijf dat het geen editie zoals anders wordt”, zegt hij.

Kristof Van Rompaey

Het concept van winterbar Moose is inmiddels bekend in Heist-op-den-Berg. Een houten chalet zorgt voor winterse sfeer aan de voet van de berg in het centrum, en dat nog tot en met 9 januari. De bar trekt overdag onder meer Bergstraatshoppers en passanten aan die zich even komen opwarmen, maar ontpopt zich ’s avonds geregeld tot feestplek met deejays of livemuziek. Het is volgens Jan Moons vooral van dat avondlijk gebeuren dat de zaak leeft.

Geen teststraat

“Natuurlijk heeft de huidige stand van zaken daar een serieuze impact op”, zegt hij. “We hebben bovendien geen jaar tijd om een gat dicht te fietsen. We moeten onze omzet op deze acht weken tijd zien te behalen. Positief is dit dus niet, maar we zijn opgebouwd en gaan dit zo optimaal mogelijk zien aan te pakken, natuurlijk mits wat schuif- en puzzelwerk. Dit weekend wordt allicht een voorbode voor wat de overige weken nog gaan brengen.”

De chalet is nog even groot als vorig jaar, maar een binnenmuur maakte plaats voor een extra tafel en een langere toog. 

De chalet is nog even groot als vorig jaar, maar een binnenmuur maakte plaats voor een extra tafel en een langere toog. ©  Jef Matthee

“De mondmaskerplicht bij het rechtstaan in de zaak zou in principe in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht ingaan, maar dat werd intussen vervroegd naar vrijdag om 19u”, zegt Moons. “We kunnen natuurlijk geen teststraat gaan buitenzetten, zoals een aantal discotheken dat wel kunnen. Dat is ten eerste niet haalbaar, maar ik denk ook niet dat onze klanten daarvoor zouden betalen. Uiteraard zullen we de aangepaste regels wel allemaal correct naleven en wordt er bij het binnenkomen een Covid Safe Ticket gevraagd.”

Bijsturen

Op de kalender staan wekelijks terugkerende feestjes als Thank God it’s Thursday, Apéro Friday, Saturday Moose Fever en de liveconcerten Vintage Monday. De winterbar is ook open tijdens Heist Loopt Warm op 16 december, geeft kerst-, oud- en nieuwjaarsfeestjes en neemt op tweede kerstdag deel aan de Crazy Kroegentocht ten voordele van een waterputtenproject in Cambodja. Tijdens het laatste weekend zijn er afsluitfeestjes. “We zullen zien hoe de mensen reageren. Afhankelijk daarvan gaan we bijsturen”, zegt Moons. “Misschien hebben we er over een week al een iets beter zicht op. Nu is het koffiedik kijken.”

Ondanks de tegenspoed wil de organisator de klemtoon de komende weken blijven leggen op een gezellige eindejaarssfeer. Enkele aanpassingen aan de chalet moeten daaraan bijdragen. “Ze is nog even groot als vorig jaar, maar een binnenmuur maakte plaats voor een extra tafel en een langere toog. Buiten hebben we een aantal extra zitplaatsen gecreëerd om tegemoet te komen aan het feit dat de omstandigheden intussen gewijzigd zijn”, geeft Moons nog mee.

De recentste informatie over de activiteiten bij winterbar Moose vind je op Facebook.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws