©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Veel gretiger KV Mechelen komt op een puntje van landskampioen Club Brugge na verdiende zege

Zesde keer, goede keer voor Malinwa. Na een overtuigende prestatie legde KV Mechelen vrijdagavond Club Brugge over de knie. De Kakkers konden hun overwicht lange tijd niet omzetten in een voorsprong, en keken vroeg in de tweede helft zelfs tegen een achterstand aan na de 0-1 van Dost. Met de steun van een quasi volledig gevuld AFAS Stadion ging Mechelen na goals van Cuypers en Schoofs nog op en over blauw-zwart.

Diederik Geypen

LEES OOK: ONS OORDEEL. Eén absolute uitblinker en drie zevens bij erg overtuigend KV Mechelen

“Ik hoop dat we ons met het sterkste Club Brugge kunnen meten”, blikte Vanlerberghe deze week vooruit naar de komst van zijn voormalige werkgever. Zo geschiedde. Clement bracht zijn grote kanonnen aan de aftrap. Van der Brempt ontbrak na een positieve coronatest. Ook Sobol en Sandra reisden wegens ziekte niet mee naar de Dijlestad. Bij KV vond, ondanks het verlies op de vorige speeldag tegen Sint-Truiden, slechts één wissel plaats. Hairemans verving Oum Gouet. Zonder training in de benen en met een gebrek aan rust – de Kameroener landde pas donderdagmiddag in België – vond Vrancken het niet opportuun om de stofzuiger aan de aftrap te brengen.

Felle start

Naar goede gewoonte startte KV fel. Al na 2 minuten liet Hairemans na een prima pas van Mrabti de touwen trillen. De VAR keurde de vroege 1-0 terecht af voor buitenspel. Club was nergens in de beginfase, en Mechelen benutte naar hartenlust de vrije ruimte. In de negende minuut was het aan Schoofs om een ploegmaat door het straatje te sturen. Storm kapte zich vrij en trapte op Mignolet.

Schoofs stond opnieuw een rij lager in het veld, maar dat deerde de Limburger niet. Nadat hij Mechele met een fraaie schijnbeweging op het verkeerde been zette, leverde hij ook nog een listig balletje – vintage Schoofs – door de as van de zestien af. Alleen hadden zijn teammaats het niet zo begrepen. Aan de laatste voorzet schortte het wel vaker voor de rust. Mignolet moest slechts één keer zijn beste reflexen bovenhalen op de inzet van Vinicius. In het slotkwartier van de eerste periode kwamen de bezoekers toch eens opzetten. Coucke stopte pogingen van De Ketelaere en Dost. Vormer trapte in de volley over.

Drie Brugse wissels

Clement wilde terecht meer zien van zijn ploeg en gooide bij het begin van de tweede periode meteen drie verse krachten in. Ricca liet zich al na vijf minuten gelden, door het leer richting Vanaken te droppen. De Rode Duivel trapte ongehinderd op Coucke. Ook de alerte Dost mocht de herneming zonder belager in doel tikken.

 

 ©  Isosport

Ondanks de Brugse voorsprong bleef het spelbeeld hetzelfde. Mechelen domineerde, en kon nog meer op de vocale steun van de achterban rekenen. Hairemans bediende in één tijd Cuypers, die de Brugse buitenspelval te slim af was en vol vertrouwen afwerkte.

Schoofs nekt zijn stadsgenoot

De Kakkers geloofden nu nog meer in een driepunter, en die kwam er ook. De ene Truienaar Schoofs lobde de andere Truienaar Mignolet, al liet die laatste – niet voor het eerst dit seizoen – een steek vallen. Het dak ging er bij de 2-1 helemaal af. Mechelen toonde dat de nederlaag tegen STVV slechts een misstap was, en hijgt nu in de nek van Club, dat niet met het volste vertrouwen naar de Champions League-ontmoeting met RB Leipzig zal toeleven.

LEES OOK:

• COMMENTAAR. “Wie Mechelen niet eert, is Leipzig niet weerd”

• REACTIES. KV wilde een statement maken tegen Club: “Onze prestaties mogen ook eens benadrukt worden”

    Volg het nieuws over KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws