Abonnees van de afgesloten parking kunnen hun fiets binnenkort kwijt onder Postzegelbrug. 

Abonnees van de afgesloten parking kunnen hun fiets binnenkort kwijt onder Postzegelbrug. ©  Dirk Vertommen

Nieuwe afgesloten parking aan station Mechelen biedt plek voor 270 fietsen

Mechelen -

Begin 2022 start de sloop van het stationsgebouw in Mechelen en dan verdwijnt ook de afgesloten fietsenparking. In de plaats komt er onder de Postzegelbrug een nieuwe met 270 plaatsen, honderd meer dan vandaag.

Sven Van Haezendonck

In de loop van januari volgend jaar begint een aannemer met de sloop van het stationsgebouw. Daardoor sluit ook de fietsenparking er. Die bevindt zich in een afgesloten gedeelte en is alleen toegankelijk voor houders van een specifiek abonnement. Om de dienstverlening voor deze abonnees te blijven verzekeren, richten de stad en de NMBS samen een nieuwe parking in.

Abonnees

De fietsenparking komt onder de Postzegelbrug. “Er wordt ook een speciale zone ingericht voor buitenmaatse fietsen. Voor wie een abonnement heeft, verandert er niets. Het abonnement blijft gewoon doorlopen”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

LEES OOK: Actieplan moet fietsdiefstallen aan station tegengaan

Wie interesse heeft om abonnee te worden nu de capaciteit uitbreidt, kan terecht in de lokettenzaal van het tijdelijk stationsgebouw op het Koning Albertplein. De afgesloten parking komt op de plek waar reizigers vandaag gratis hun fiets stallen. Die moeten daar uiterlijk op zaterdag 4 december weg zijn.

“Daarom worden er verder onder de Postzegelbrug, maar ook aan de Arsenaalzijde van het station, nieuwe fietsenrekken geplaatst”, legt Van Camp uit. Daar kan je nog altijd gratis je fiets kwijt. De stalling is omheind en vrij toegankelijk, maar er is wel camerabewaking. Om de wijzigingen te communiceren, loopt er een campagne met labels aan de fietsen, infoborden en boodschappen op werfdoeken.

Gerelateerd