Martijn Persoon werd jaren geleden door Peter R. De Vries ontmaskerd als kwakzalver. 

Martijn Persoon werd jaren geleden door Peter R. De Vries ontmaskerd als kwakzalver. © rr

Vijf jaar cel voor Nederlandse spil achter beleggingsclub die “rijkdom voor iedereen” beloofde

Antwerpen -

De rechtbank in Antwerpen heeft de Nederlander Martijn Persoon veroordeeld tot vijf jaar cel. De man maakte meer dan 160 leden van zijn ‘beleggingsclub’ een hoop geld afhandig.

Nederlander Martinus ‘Martijn’ Persoon (47) kwam niet luisteren naar het vonnis in het Antwerpse justitiepaleis, ook bij de behandeling van de zaak was hij zelf niet komen opdagen. Donderdagochtend veroordeelde de rechter hem tot vijf jaar cel, waarvan veertig maanden effectief. Persoon kreeg ook een boete van 40.000 euro en een beroepsverbod van tien jaar opgelegd. Volgens de rechtbank haalde Persoon een illegaal vermogen binnen van 1,5 miljoen euro, dat bedrag werd verbeurd verklaard. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding, Persoon zal geseind worden.

Martijn Persoon 

Martijn Persoon ©  rr

Met beleggingsclub United Wealth Exclusive werden beleggers, vaak mensen die het niet heel breed hadden, enorme winsten voorgehouden. Persoon en zijn handlangers, Jan D.V. uit Malle en Erik B. uit Brasschaat, lokten hun slachtoffers met uitspraken als “rijkdom voor iedereen” of “iedereen laten delen in welvaart”. Uiteindelijk werden meer dan 100 slachtoffers opgelicht voor een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro. Aan verschillende burgerlijke partijen werd in totaal een schadevergoeding van meer dan 1,7 miljoen euro toegekend.

LEES OOK: Meer dan 100 slachtoffers opgelicht voor 2,5 miljoen euro: Antwerpse ‘beleggingsclub’ beloofde “rijkdom voor iedereen”

Erik B. (57) en Jan D.V. werden donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, deels met uitstel, en een boete van 20.000 euro. Bij B. werd 70.800 euro verbeurd verklaard, bij Jan D.V. verklaarde de rechters 45.000 euro verbeurd. Een financieel adviseur en een boekhouder kregen een jaar met uitstel en twee jaar effectief. Ook lastens hen werden tienduizenden euro verbeurd verklaard.

  (sare)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws