©  Joris Herregods

LEGO-beurs Brick Mania komt weer naar Antwerp Expo: 4.000 vierkante meter aan creaties

Antwerpen -

Brick Mania Antwerpen, de grootste LEGO-beurs van België, gaat dit weekend opnieuw door in Antwerp Expo. Van 20 tot 21 november zijn er meer dan 4.000 vierkante meter aan LEGO-creaties te bewonderen.

ED

Brick Mania Antwerpen is aan zijn negende editie toe en trok in het verleden gemiddeld zo’n 8.000 bezoekers aan. Het evenement gaat uit van de organisatie BeLUG, een collectief van gepassioneerde LEGO-fans van alle leeftijden. Vorig jaar kon de beurs niet doorgaan door corona. Voor deze editie hanteert Brick Mania het COVID Safe Ticket.

Antwerpen-Centraal

Blikvanger op de editie van dit jaar is een gloednieuwe LEGO-replica van het Antwerps treinstation. In 2019 was er op Brick Mania Antwerpen ook al een replica op maat van de Kathedraal van Antwerpen te zien. Verder zijn er op de beurs tal van andere creaties te bewonderen, gaande van mozaïeken en diorama’s tot 3D-bustes van bekende figuren. Zo stelt Dirk Denoyelle (erkend LEGO-bouwer) dit jaar zijn bekende portret van Laurel & Hardy tentoon op Brick Mania.

“We zijn ontzettend verheugd om samen met al onze leden opnieuw tal van mooie LEGO-creaties aan de buitenwereld te kunnen tonen. Door de pandemie kon Brick Mania in 2020 helaas niet doorgaan, maar LEGO was voor veel van onze leden een belangrijke uitlaatklep tijdens periodes van lockdowns en thuiswerken. We hebben ondertussen tal van nieuwe creaties klaar en we staan te popelen om die met LEGO-fans van alle leeftijden te kunnen delen”, zegt Stefaan Naessens van BeLUG.

Steentjes voor het goede doel

Naast LEGO-tentoonstellingen gaan er op Brick Mania Antwerpen ook tal van activiteiten door. Zo zijn er speelhoeken voor kinderen en is er een zoektocht naar LEGO-figuurtjes die verstopt staan tussen de verschillende diorama’s. Alle bezoekers van het evenement krijgen ook de kans om mee te bouwen aan een grote mozaïek over Star Wars, om op die manier geld in te zamelen voor het goede doel. Opbrengsten van de actie gaan integraal naar de organisatie Fairy Bricks, die LEGO-sets doneert aan kinderziekenhuizen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners