Schepen van Jeugd Dirk Broes en schepen van Patrimonium Ann Van Winkel op domein De Pollepel. 

Schepen van Jeugd Dirk Broes en schepen van Patrimonium Ann Van Winkel op domein De Pollepel. © rr

Gemeente Duffel bouwt fuifzaal op domein De Pollepel

Duffel -

De gemeente Duffel gaat een fuifzaal bouwen op het grasveld tussen feestzaal ’t Lepeltje en het Garageteater in de Naalstraat. “Een geschikte locatie”, zegt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA).

Chris Van Rompaey

LEES OOK: Meerderheid kiest voor De Pollepel als locatie voor fuifzaal in Duffel

“We gingen rond het fuifzaaldossier actief met jongeren in gesprek en richtten een werkgroep op. Een locatie die centraal gelegen is, bereikbaar met de fiets, met voldoende aandacht voor verkeersveiligheid en zo gebouwd dat ze minimale overlast geeft voor omwonenden: dat zochten de jongeren”, verduidelijkt schepen Dirk Broes.

“Ook niet onbelangrijk was de timing: we wilden een locatie waar we op korte termijn konden bouwen. Domein de Pollepel voldoet aan heel wat criteria en kwam daarom als favoriete locatie van de werkgroep uit de bus.” De werkgroep bekeek verder onder meer domein De Locht, het Gustaaf van de Lindenplein en de brandweersite.

Het schepencollege ging niet alleen met jongeren in gesprek, maar ook met buurtbewoners en de andere eigenaars die op het domein gevestigd zijn. “Uiteraard leven er bezorgdheden bij de omwonenden”, zegt schepen van Patrimonium Ann Van Winkel (CD&V). “Vooral rond verkeersveiligheid voor de jongeren zelf en rond geluidsoverlast. We engageren ons als bestuur om deze mensen te blijven betrekken bij het verdere ontwerp en gaan actief op zoek naar oplossingen voor de bezorgdheden die benoemd zijn, ook los van het fuifzaaldossier.”

Verder vooruitkijken

Het schepencollege besliste op basis van het locatieonderzoek, het advies van de werkgroep Jongeren en de input van buren en andere eigenaars om voort te gaan met het ontwerp van een fuifzaal op domein de Pollepel. Aan de gemeenteraad ligt het voorstel voor om Igemo het verdere dossier van de fuifzaal te laten begeleiden.

“De eerstvolgende stap is de bepaling van het bouwprogramma en de zoektocht naar een architect om de fuifzaal te ontwerpen. De fuifzaal wordt ingetekend ergens op het grasveld tussen ’t Lepeltje en het Garageteater. Daarnaast willen we ook al wat verder vooruitkijken: hoe kunnen we op langere termijn de site van De Pollepel ook interessant maken voor wandelaars, gezinnen en sporters.”

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws