Burgemeester, schepenen en aannemer onthullen het infobord over het skatepark. 

Burgemeester, schepenen en aannemer onthullen het infobord over het skatepark. © Joren De Weerdt

Degelijk, duurzaam skatepark op komst: heraanleg start maandag

Duffel -

De heraanleg van het skatepark op de Rooienberg in Duffel start op maandag 15 november.

Chris Van Rompaey

Het huidige skatepark is sterk verouderd. Het lokaal bestuur heeft daarom in samenspraak met een werkgroep van jongere en oudere skaters gekozen voor de heraanleg van het skatepark op dezelfde locatie.

“Geen losse skatetoestellen meer, maar een duurzaam skatepark in één geheel vervaardigd uit polybeton. Dit materiaal vraagt weinig onderhoud en veroorzaakt de minste geluidsoverlast. Omdat zo’n skatepark langer meegaat dan losstaande toestellen, zijn komende generaties skaters verzekerd van een degelijk skatepark in Duffel”, stelt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA).

“Met de voorbereidende werken door onze medewerkers van het technisch centrum achter de rug, kan de aannemer op maandag 15 november starten met de heraanleg. Dat duurt ongeveer 35 werkdagen”, pikt schepen van Patrimonium Ann Van Winkel (CD&V) in. “De totale kostprijs van de heraanleg bedraagt maximaal 70.000 euro.”

De plannen zijn voor een heel groot stuk gebaseerd op de feedback en wensen van gebruikers van het skatepark. 

De plannen zijn voor een heel groot stuk gebaseerd op de feedback en wensen van gebruikers van het skatepark. © Joren De Weerdt

“Een skatepark valt of staat met het ontwerp en de uitwerking. De plannen zijn daarom voor een heel groot stuk gebaseerd op de feedback en wensen van gebruikers van het skatepark. Zowel jonge als ervaren skaters, bedreven in verschillende soorten skateboarding, hebben we in het ontwerpproces gehoord. Daardoor zijn we tot een ontwerp gekomen dat bruikbaar is voor elk type skater. Ook bmx’ers, inlineskaters en steppers zullen er terechtkunnen. We verwachten dat skaters hun talenten kunnen tonen in het nieuwe skatepark vanaf midden januari”, zegt schepen Broes.

Gebruikers van het sportcentrum en het verkeer zullen nauwelijks tot geen hinder ondervinden van de werken.

 

 © Joren De Weerdt

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws