De Ballonnekensstoet maakt deel uit van het Duffels erfgoed. 

De Ballonnekensstoet maakt deel uit van het Duffels erfgoed. 

Welk stukje Duffels erfgoed wil jij meenemen naar de toekomst? Gemeente polst via postkaarten

Duffel -

Samen met Erfgoedcel Rivier&Land wil de gemeente Duffel achterhalen welk erfgoed de bevolking het meest meedraagt. Daarom is ze een postkaartencampagne gestart.

Chris Van Rompaey

“Naast kerken en gebouwen maken ook tradities, collecties, voorwerpen en verhalen deel uit van onze geschiedenis en ons erfgoed. Onze gemeente wil het erfgoed meer op de kaart zetten. Daarom richtten we, samen met Puurs-Sint-Amands, Bornem, Willebroek en Sint-Katelijne-Waver, de Erfgoedcel Rivier&Land op. Zo willen we de krachten bundelen om het culturele erfgoed in onze regio te versterken”, zegt schepen van Cultuur Lili Stevens (CD&V).

“Met deze campagne willen we te weten komen wat er lokaal leeft rond erfgoed. Welke tradities, geschiedenis en erfgoed ervaart de Duffelaar als typisch Duffels? Een tweetal weken geleden lanceerden we daarrond al een online bevraging, maar omdat niet iedereen graag digitaal gaat, starten we deze week met een postkaartencampagne. In het gemeentehuis, in de bib of in De Kunstfabriek kan je een postkaart oppikken met een inspirerende foto. Via die kaart kan je je stem rond erfgoed laten gelden. Centraal staat de vraag welk stukje verleden jij wil meenemen naar de toekomst.”

“We brengen twee postkaartenversies in omloop, elk met een andere foto. De ingevulde kaart kan je posten in de brievenbus van het gemeentehuis. Wie die de postkaart liever als hebbeding houdt, kan aan de slag met de QR-code op de achterzijde en zo naar de online enquête gaan”, aldus schepen Stevens.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws