© BELGA

Groen laat oog vallen op grond aan school De Meyl, maar meerderheid niet

Duffel -

In de Mijlstraat in Duffel staat een huis te koop. Niets spectaculairs, zou je denken, maar aan de woning ligt ook een groot stuk grond van 2,3 hectare. Volgens oppositiepartij Groen zou het verstandig zijn, mocht de gemeente het huis en de grond kopen.

Chris Van Rompaey

“Deze grond ligt strategisch erg interessant, want hij bevindt zich deels achter de gemeentelijke lagere school De Meyl. Toekomstgericht biedt de grond mogelijkheden bij een eventuele schooluitbreiding”, redeneert gemeenteraadslid zegt Els Teunissen (Groen).

“Maar zelfs los van de school is het een interessante grond. De aankoop van deze grond leent zich perfect om in te zetten op een zorgzame Mijlstraat. Als we van de lap grond een gedeelde grond kunnen maken, komt hij echt ten goede van de hele gemeenschap. Zo zorgen we voor interactie en ontmoetingen over generaties heen. Je kan er vele kanten mee uit: het kan een pluktuin of boomgaard worden, of een ontmoetingsplek met buitenkeuken. Maar je kan de grond ook inrichten als hondenweide of als een avontuurlijke bouwplek worden met een clubhuis voor jongeren”, suggereert Els Teunissen.

Burgemeester Sofie Joosen (N-VA) gaat niet in op het voorstel van Groen. “De school heeft voldoende mogelijkheden op de gronden die de gemeente al in eigendom heeft. Verder heeft de gemeente een groot gebied in eigendom achter de kerk met nog tal van mogelijkheden. Het huis grenst vooraan niet eens aan de school, want er staat nog een andere woning tussen. De gemeente zal de woning die te koop staat voor 520.000 euro dan ook niet aankopen.”

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws