Jeroen Beckers en zijn personeel. 

Jeroen Beckers en zijn personeel. © Chris Van Rompaey

Cultuurcafé in De Mol heropent met nieuwe uitbater en naam

Lier -

Nu het vaccinatiecentrum uit cultuurcentrum De Mol in Lier verdwenen is en het gebouw weer gebruikt kan worden waarvoor het écht dient, heropent op woensdag 10 november ook het cultuurcafé. Jeroen Beckers is de nieuwe uitbater van Den Akoestiek.

Chris Van Rompaey

“Zowat twee jaar geleden hoorde ik dat de concessie voor het cultuurcafé in De Mol zou vrijkomen. Ik heb mij toen ingeschreven, maar toe kwam corona en het cultuurcentrum werd een vaccinatiecentrum. Uiteindelijk kreeg ik de concessie toegewezen. Vanaf 1 juli 2021 heb ik de infrastructuur volledig aangepast: nieuwe toog, andere binneninrichting. Wij hanteren nu ook vaste openingsuren. Zo kan je hier van woensdag tot zondag van 11 tot 23u terecht voor een drankje, een snack of een versbereide maaltijd”, zegt Jeroen Beckers, die het cultuurcafé herdoopte in Den Akoestiek.

Jeroen Beckers.

Jeroen Beckers. © Chris Van Rompaey

“Ik heb altijd in de bouw gewerkt, maar daar geraakte ik stilaan op uitgekeken. Ongeveer vier jaar geleden ben ik dan avondlessen gaan volgen aan het PIVA. Nadien ben ik eerst hulpkok geworden en daarna kok. Ik was ook hulpslager en daarna slager. Daarna volgde ik nog cursussen bier- en wijnkennis. De volgende stap was een eigen cateringbedrijf: Chefs BBQ. Vanaf toen is alles in een stroomversnelling terechtgekomen. Ondertussen is ook Chefs Catering ontstaan.”

Kleine en grote honger

Den Akoestiek biedt zijn bezoekers een zeer uitgebreid drankenassortiment aan: diverse warme en koude dranken, bieren, frisdranken, wijnen, cocktails en mocktails. Ook voor kleine en grote honger is er een grote keuze zoals slaatjes, ribbekes, reuzenburgers, croques, bouillabaisse, paella, pannenkoeken, wafels tot een volledig versbereide maaltijd. Tijdens voorstellingen in cultuurcntrum De Mol kan je ook vooraf reserveren voor een driegangen-artiesten-menu.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws