© Dirk Vertommen

Mechelse Ikram maakt verse pasta met machine die recht uit Italië komt

Mechelen -

Al jaren droomde Ikram Lamzi (32) van een eigen zaak. Met The Pasta Club heeft ze die maandag geopend op de IJzerenleen in Mechelen. Ze verkoopt er verse pasta die ze maakt met een machine die recht uit Italië komt.

Sven Van Haezendonck
Ikram Lamzi bereidt automatisch verse pasta met een machine. Die tikte ze op de kop in hét land van de pasta. 

Ikram Lamzi bereidt automatisch verse pasta met een machine. Die tikte ze op de kop in hét land van de pasta. ©  Dirk Vertommen

Vrolijke pastelkleuren en een mooie terrazzo doen The Pasta Club een mediterrane sfeer uitstralen. Het ziet er very Instagrammable uit en dat is precies wat Ikram Lamzi wilde bereiken. “Ik ben verschillende keren in Italië op reis geweest om pastabars te bezoeken”, zegt ze. Als student werkte ze vaak in de horeca en toen was het al haar droom om haar eigen zaak te beginnen. “De kans was groot dat het iets met pasta zou worden, omdat ik zelf graag pasta eet”, vertelt Ikram.

“Mijn droomstraat”

Ondertussen werkte ze een tiental jaar in de sales. Tot de mama van twee enkele maanden geleden besliste om haar droom na te jagen. “Het idee van een eigen zaak bleef in mijn hoofd spoken. Toen ik zag dat er op de IJzerenleen een pand vrijkwam, heb ik meteen toegehapt. De IJzerenleen is voor mij een droomstraat. Het wordt hier mooier en mooier”, zegt Ikram, die in Mechelen opgroeide er nog altijd woont.

“Het idee van een eigen zaak bleef in mijn hoofd spoken”, zegt Ikram Lamzi.. 

“Het idee van een eigen zaak bleef in mijn hoofd spoken”, zegt Ikram Lamzi.. ©  Dirk Vertommen

De pasta die Ikram in The Pasta Club serveert, maakt ze met een machine die ze speciaal in Italië kocht. “In mijn verse pasta zit alleen semola di grano duro, een soort hard griesmeel dat wordt gemengd met water. Hij is dus vegan”, legt de zaakvoerster uit.

Tien sauzen

Klanten hebben de keuze uit negen vaste sauzen op de kaart. Daar zitten klassiekers zoals bolognaise, pesto en diabolique tussen, maar bijvoorbeeld ook een chicken thai met gele curryroomsaus, kokos en geroosterde kippenreepjes of eentje met roze peperroomsaus en kipballetjes.

“Van onze sauzen zijn er vier vegetarisch en drie vegan. Wij hebben ook een saus van de week, die iedere keer wisselt. Ik ben benieuwd wat de Mechelaars er van vinden”, vertelt Ikram. Een kleine pasta kost 6,90 euro, een medium 7,90 euro en een grote 9,90 euro.

The Pasta Club op de IJzerenleen 7 is de hele week door en tijdens het weekend open, telkens van 11 tot 22u. Om haar een handje te helpen, is Ikram Lamzi nog altijd op zoek naar extra jobstudenten. Voorlopig kan je in de zaak alleen terecht voor meeneemmaaltijden. “Binnenkort komen er nog barkrukken en tafeltjes bij”, zegt ze.

www.thepastaclub.be

Ikram Lamzi verkoopt in haar zaak ook frisdranken en dessertjes. 

Ikram Lamzi verkoopt in haar zaak ook frisdranken en dessertjes. ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws