©  BELGA

Lierse veert na dubbele achterstand nog recht bij RWDM en pakt punt

Een wilskrachtig Lierse hield zondagmiddag een punt over aan de pittige verplaatsing bij RWDM. De Pallieters keken na dik een kwartier tegen een dubbele achterstand aan, maar veerden na de pauze recht. Met 4 op 6 uit de uitmatchen bij Waasland-Beveren en RWDM kunnen de Lierenaars een korte break in.

Kurt Guldentops

Coach Tom Van Imschoot greep in Molenbeek grotendeels terug naar zijn geijkte basiself. Zo vielen Brent Laes, Nils Schouterden, Jordy Liongola en Guillaume De Schryver opnieuw naast de ploeg en loste Jordy Gillekens de heropgeviste Alexander Maes af op de strafbank.

Van automatismen tussen de lijnen was aanvankelijk weinig sprake. Lierse nam een warrige start, die het na een dik kwartier met een dubbele achterstand bekocht. Dom balverlies van Swinnen leidde de openingsgoal in. Claes stuurde Nzuzi diep, die liet de Lierse defensie achter zich en toonde zich de sterkste één op één met doelman De Smet. De bezoekende goalie had nochtans eerder onheil kunnen voorkomen met reddingen op pogingen van Nangis en Nzuzi. Die laatste werkte minuten later zijn tweede van de namiddag binnen. Haast een kopie van de eerste, weer dom balverlies, weer een hele defensie met één lange bal uit verband gespeeld, weer netjes langs De Smet gedeponeerd.

Vijf minuten na die tweede uppercut kropen de Pallieters onverwacht terug in de match. Abdallah werd in de zestienmeter de weg foutief versperd door Dante. Stallone Limbombe mikte de elfmeter nog wel binnen het bereik van Defourny, maar Hendrickx werkte de rebound toch binnen. Het gaf de Lierse burger moed. Zeker toen Swinnen een aflegger van Limbombe ook nog tegen de kruising mepte. Niettemin trokken de Pallieters met een achterstand toch de rust in.

De Pallieters kwamen in een heel andere gedaante uit de kleedkamer. Lierse nam de partij in handen en werd iets over het uur beloond. Abdallah knikte een voorzet van Maes perfect binnen. De bezoekers roken bloed en grepen hun tegenstander bij de keel. Met succes. Van aan de rand van de zestienmeter schoof Stallone Limbombe een derde bezoekende goal voorbij Defourny. Die bonus vasthouden lukte Lierse alweer niet. Een plaatsbal van Nangis bracht nog geen tien minuten later alweer evenwicht.

Geen twee opeenvolgende zeges dus voor Lierse, maar wel een oerdegelijke 4 op 6 uit zijn tweeluik Waasland-Beveren en RWDM op verplaatsing.

RWDM: Defourny, Libert, Ruyssen, Dante, Mpati, Keita (81’ Ouahdi), Rommens, Togui, Claes (81’ Lavie), Nangis, Nzuzi (70’ Ephestion).

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Van Acker, Schuermans, Poelmans, Bitsindou, Swinnen, Stallone Limbombe (91’ Liongola), Maes (90’ Schouterden), Yagan (46’ De Schryver), Abdallah (66’ Naessens).

DOELPUNTEN: 12’ Nzuzi 1-0, 17’ Nzuzi 2-0, 22’ Hendrickx 2-1, 65’ Abdallah 2-2, 73’ Stallone Limbombe 2-3, 82’ Nangis 3-3.

GELE KAARTEN: 21’ Dante, 36’ Nzuzi, 72’ Ruyssen, 83’ Hendrickx.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Pirard.

TOESCHOUWERS: 2.500.

Volg het nieuws over Lierse K. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws