Frans Van den Eynde (met z’n tweede echtgenote Mia Bartels die enkele jaren geleden overleed). 

Frans Van den Eynde (met z’n tweede echtgenote Mia Bartels die enkele jaren geleden overleed). © Heemkring Aartselaar

Frans Van den Eynde (98) overleden: hij was de laatste CD&V-burgemeester van Aartselaar

Aartselaar -

In rusthuis Zonnetij overleed op 2 november op 98-jarige leeftijd Frans Van den Eynde. Hij was van 1980 tot 1988 de laatste CD&V-burgemeester (toen nog CVP, red.) van Aartselaar.

jw

Frans Van den Eynde was ereburgemeester van de gemeente. Hij kreeg vele jaren geleden deze titel nadat hij in 1980 zijn partijgenoot Frans De Groof opvolgde na interne onenigheid binnen de christendemocratische partij. Hij zou ook na de daarop volgende verkiezingen burgemeester blijven.

In de acht jaar dat hij burgemeester was, werd een einde gesteld aan de verkavelingswoede die er de jaren voordien in de gemeente woedde. Ook kocht het gemeentebestuur tijdens zijn mandaat het kasteeldomein Solhof met de bedoeling er gemeentelijke diensten in onder te brengen. Dat gebeurde uiteindelijk niet en de gebouwen werden later terug verkocht.

Het domein werd wel tot een gemeentelijk park omgevormd. In 1989 kwamen de liberalen in de meerderheid van het gemeentebestuur en nam Camille Paulus de burgemeesterssjerp over.

De afscheidsplechtigheid van Frans gaat na de crematie door in parochiekerk Sint Leonardus aan het Laar op zaterdag 13 november om 10 uur. Aansluitend krijgt de urne een plaats in de warmte van zijn familie.

Op de doodsbrief staat de vermelding ‘bloemen noch kransen’. Toch vermeldt het document dat ieder die dit wenst een roos kan meebrengen die ter nagedachtenis als boeket aan de familie zal worden bezorgd.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Aartselaar in als startgemeente.

Nu in het nieuws