©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Domper voor Beerschot: eerste uitzege in het slot nog verijdeld door KV Kortrijk

Wat een domper voor Beerschot! De Mannekes leken in Kortrijk lange tijd op weg naar een tweede opeenvolgende overwinning, maar slikten in de slotfase alsnog de gelijkmaker: 1-1.

Kersten Steurbaut

LEES OOK:

ONS OORDEEL. Pietermaat als kloppend hart van het heroplevende Beerschot

REACTIES. Holzhauser: “Niet getwijfeld om strafschop te nemen”

De eerste seizoenszege tegen Seraing had Beerschot duidelijk deugd gedaan. In de slag om Kortrijk openden de Mannekes met veel lef en drang naar voren. Al in de openingsminuten probeerden ze het West-Vlaamse doel te bestoken, de offensieve munitie was echter te beperkt om Kortrijk in verlegenheid te brengen.

De wedstrijd was al 27 minuten ver toen Kortrijk-doelman Ilic een eerste keer op de proef werd gesteld. Halaimia zette Shankland met een slimme pass alleen voor doel. Een uitstekende kans voor de Schot, maar de aanvaller besloot in de korte hoek recht op de vuisten van het Servische sluitstuk.

Dan was de thuisploeg voor rust een pak gevaarlijker. Sainsbury kreeg een vrije kopkans in de rug van een onzeker spelende De Smet, Vanhamel tikte het leer over doel. Ook Selemani zette de Kielse captain twee keer aan het werk. Zijn halve omhaal oogde spectaculair en zijn vrije trap was vooral heel hard, in de problemen kwam Vanhamel echter nooit. Het laatste wapenfeit was voor Gueye. De Senegalees hield twee paars-witte verdedigers aan de praat, maar zag zijn schot door Radic over doel gedevieerd.

De eerste kans na de pauze was opnieuw voor de thuisploeg - Moreno knalde een vrije schietkans onbesuisd over, maar ook Beerschot - waar de ongelukkige De Smet tijdens de rust uit zijn lijden werd verlost - liet nu offensief al sneller zijn tanden zien. Holzhauser probeerde het leer met rechts in de verste hoek voorbij Ilic te plaatsen. De Serviër liet zich niet verrassen.

 

 ©  BELGA

Vijf minuten later kreeg de Oostenrijker een herkansing vanop elf meter. Gueye plantte in een luchtduel zijn elleboog in het gezicht van Shankland. Na tussenkomst van de VAR legde de debuterende Arthur Denil - de scheidsrechter die twee jaar geleden in Virton - Beerschot nog een spookgoal voor de Luxemburgers goedkeurde - de bal op de stip. Holzhauser, die dit seizoen al twee elfmeters miste, faalde deze keer niet: 0-1. Ilic zat nog in de juiste hoek, maar kwam te laat.

Een fel strijdend Beerschot leek lange tijd de drie punten over de streep te trekken. Wat KV Kortrijk na de openingsgoal van Holzhauser ook probeerde om de bakens te verzetten, Beerschot weigerde een krimp te geven. De beste kansen waren zelfs voor de bezoekers. De ingevallen Noubissi was tot twee keer toe dicht bij een bevrijdende tweede treffer, maar de lat en Ilic stonden een dubbele voorsprong in de weg.

In de slotfase kreeg Beerschot het deksel pijnlijk op de neus. Een voorzet gleed door een bos van benen tot bij Selemani, die aan de tweede paal het harde verdict velde: 1-1. De thuisploeg rook nog bloed, een winnende goal leverde het rood-witte slotoffensief niet meer op. Beerschot pakt zo voor de tweede wedstrijd op rij punten. In de huidige situatie is voor de Mannekes ieder punt belangrijk, al zal het gelijkspel in Kortrijk eerder aanvoelen als een nederlaag.

 

 ©  BELGA

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws