De vrouw herkende de gluurder meteen, want hij had in 2018 ook al bij haar toegeslagen. 

De vrouw herkende de gluurder meteen, want hij had in 2018 ook al bij haar toegeslagen. ©  BELGAIMAGE

Bonheidense voyeur net vrij uit gevangenis en alweer betrapt bij het gluren: “Het slachtoffer herkende de man van eerdere feiten”

Bonheiden -

De politie heeft een 26-jarige man uit Bonheiden opgepakt nadat hij al glurend werd betrapt aan een woning. De kerel was net vrijgelaten uit de gevangenis na een eerdere veroordeling voor diefstal en voyeurisme. Toen filmde hij stiekem koppeltjes tijdens hun intieme momenten. Opvallend: de man werd begin deze week betrapt aan een woning waar hij vroeger ook al had toegeslagen.

Theo Derkinderen

Maandagavond merkte een 32-jarige vrouw uit Bonheiden een man op die via het raam van de woning naar binnen aan het gluren was. Toen de kerel in de gaten kreeg dat hij betrapt was, sloeg hij op de vlucht. De politie werd ingelicht en die wist heel snel wie de gluurder was. “Het slachtoffer heeft de man herkend, want zij was reeds eerder slachtoffer van gelijkaardige feiten. Feiten die door dezelfde man waren gepleegd”, zegt Lies Verreet van de lokale politie Bodukap.

“De politie arresteerde de verdachte – die wel was vrijgelaten uit de gevangenis, maar nog onder elektronisch toezicht stond – en de strafuitvoeringsrechtbank maakte daarop een bevel tot voorlopige aanhouding op omdat de man zijn voorwaarden had geschonden. Hij is dus opnieuw aangehouden.”

Stiekem gefilmd

Begin 2018 pleegde dezelfde man verschillende inbraken in woningen in de regio van Bonheiden. Hij ging daarbij niet alleen op zoek naar geld, maar ook naar de bewoners zelf. Hij filmde hen stiekem toen ze seksuele betrekkingen hadden of in een intieme houding lagen. Er werden ook foto’s aangetroffen waarop de voeten van een vrouw te zien waren.

Eén keer werd de man betrapt toen hij naast het bed van een slapend koppel lag. Toen de vrouw des huizes begon te roepen, ging hij ervandoor. Maar tijdens zijn vlucht, verloor de voyeur zijn gsm. Die werd door de politie uitgelezen en daarop werden ook enkele erotische en romantische filmpjes aangetroffen. Filmpjes die de man stiekem zelf had gemaakt, onder meer bij het koppel waar hij was betrapt. Er werd ook een filmpje teruggevonden van een vrijend koppeltje, maar er kon nooit achterhaald worden om wie het ging.

‘Geen seksueel motief’

Tijdens het proces, dat in het voorjaar van 2018 werd gehouden, zei de beklaagde dat hij in de woningen had ingebroken om geld te zoeken. Volgens hem had hij geen seksueel motief voor het maken van de stiekeme filmpjes en hij gaf toe dat hij dom was geweest.

Nu hij de gevangenis mocht verlaten, herviel hij evenwel onmiddellijk in zijn oude gewoontes en gluurde opnieuw binnen in een woning. Omdat hij zijn voorwaarden heeft geschonden, is de kans reëel dat hij daarvoor binnenkort opnieuw voor de rechtbank zal moet verschijnen. tdk

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bonheiden in als startgemeente.

Nu in het nieuws