© atv

Medewerkers Antwerpse en Waaslandhaven leren hoe ze moeten omgaan met drugsmilieu

Werkgeversorganisatie CEPA gaat brochures uitdelen aan het personeel van de Antwerpse haven en de Waaslandhaven om te voorkomen dat ze in de drugscriminaliteit belanden. Zo zullen de medewerkers onder meer leren hoe ze moeten reageren bij verdachte praktijken. “Het gebeurt dat drugscriminelen onze mensen contacteren en dat is iets waar we hen op willen voorbereiden”, zegt CEPA-directeur Yann Pauwels.

wvbBron: VRT NWS

De brochure bevat een reeks tips die het havenpersoneel helpen om te gaan met het drugsmilieu voor het geval ze er ooit door benaderd worden. “Drugshandel blijft een aandachtspunt in onze havens. Zolang drugs gebruikt worden, zal die logistieke keten blijven bestaan en blijven de havens daar jammer genoeg bij betrokken. Daarom willen we onze werknemers sensibiliseren”, legt Pauwels uit. “We proberen uit te leggen wat de valkuilen zijn, waarop je moet letten en wat je moet doen als je een verdachte lading of verdacht gedrag opmerkt.”

CEPA bevestigt dat havenmedewerkers regelmatig worden aangeklampt door drugscriminelen. De organisatie wil hen dan ook goed voorbereiden. “We willen vooral duidelijk maken wat je dan precies moet doen om te vermijden dat je meestapt in dat verhaal. Want eenmaal je in die criminele wereld stapt, is er jammer genoeg geen weg terug. En dat eindigt altijd slecht”, weet Pauwels.

Daarnaast geeft CEPA ook opleidingen om de aandacht voor de drugsproblematiek te verhogen. Verder kan het havenpersoneel verdachte situaties op de kaai, op kantoor of daarbuiten altijd melden op het anoniem meldpunt voor drugscriminaliteit: www.onzehavendrugsvrij.be.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws