©  BELGA

Celstraf en honderdduizenden euro’s schadevergoeding voor gesjoemel met diamanten

De Antwerpse strafrechter heeft een voormalig diamanthandelaar veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan een jaar met uitstel, voor oplichting en misbruik van vertrouwen. De man verduisterde diamanten van een tiental klanten die hem de kostbare goederen in consignatie hadden gegeven. Hij moet ook voor honderdduizenden euro’s aan schadevergoeding betalen.

Bron: BELGA

Het onderzoek naar de 57-jarige Danny R. startte in 2019, nadat een diamantair een klacht had ingediend omdat hij een diamant ter waarde van 330.000 dollar in consignatie had gegeven bij de handelaar, die een koper zou zoeken. Zelf beweerde de beklaagde, die intussen failliet was gegaan, dat hij de steen aan een andere zakenman gaf als waarborg voor een lening. Daar had hij echter het recht niet toe. De zakenman in kwestie stelde ook niets te weten van die transactie.

Nog een tiental andere diamantfirma’s kwam met gelijkaardige klachten. De rechtbank acht de feiten bewezen en veroordeelt Danny R. nu tot een celstraf, maar ook tot het terugbetalen van de waarde van de verdwenen diamanten. In totaal gaat het om ruim 900.000 euro plus interesten. blg

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws