Het geld ging naar de rekening van Giuseppe P. 

Het geld ging naar de rekening van Giuseppe P. © rr

Tot 18 maanden cel voor prostituee en entourage die brouwer 90.000 euro afhandig maakten

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft straffen tot 18 maanden cel uitgesproken voor een prostituee en haar entourage die een brouwer uit het Antwerpse 90.000 euro afhandig maakten. Ze moeten het slachtoffer ook het volledige bedrag terugbetalen.

LEES OOK: Brouwer leent bankkaart aan prostituee en speelt 90.000 euro kwijt: “Het geld was voor bewezen diensten”

De feiten speelden zich af in 2017. Een brouwer uit het Antwerpse had zijn bankkaart uitgeleend aan een prostituee, Daniela I., “zodat zij er 200 euro mee kon overschrijven”, vertelde advocaat van de brouwer, Tom De Meester. Enkele dagen later merkte de man dat er van de rekening van de brouwerij 90.000 euro was overgeschreven naar een vennootschap, die bestuurd werd door de Deurnese Giuseppe P. (30) en zijn vader.

Met het geld was P. al druk gaan winkelen. Zo kocht hij een Rolex-horloge en luxekledij en had hij een voorschot betaald voor de aankoop van een Bentley Continental. Toen Giuseppe samen met zijn vader werd opgepakt in een bankkantoor, wilde hij net 40.000 euro afhalen.

Het parket vervolgde Giuseppe P. en Daniela I. voor informaticafraude en witwassen. De vader van P., die een deel van het geld op zijn rekening kreeg, werd ook van witwassen verdacht. De correctionele rechtbank veroordeelde Giuseppe voor een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 4.000 euro.

Daniela kreeg een gevangenisstraf van 10 maanden en eveneens een geldboete van 4.000, voor de vader van Giuseppe sprak de rechtbank een gevangenisstraf van 10 maanden en een geldboete van 2.000 euro uit. Giuseppe en Daniela moeten het slachtoffer ook een schadevergoeding van 90.000 euro betalen.

 

 © rr

nelo, sare

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Deurne in als startgemeente.

Nu in het nieuws