©  rr

Arrestatiegolf in Waaslandhaven: opnieuw vijf uithalers opgepakt op kaai 1333

Beveren -

Op kaai 1333 in de Waaslandhaven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf uithalers betrapt en opgepakt door de Scheepvaartpolitie, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het vijftal was volgens Het Laatste Nieuws bezig om met een ladder over de omheining van de terminal te kruipen. Ze werden betrapt door de Scheepvaartpolitie en konden gearresteerd worden. De vijf verdachten verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Eerder vorige week werden op diezelfde Antwerp Euroterminal aan kaai 1333 in totaal al 17 andere vermeende uithalers opgepakt. Maandagnacht werden zes uithalers op heterdaad betrapt en woensdag werden elf verdachten opgepakt. Of er in de nasleep van de drie nachtelijke arrestatiegolven ook cocaïne onderschept kon worden, is niet duidelijk.

LEES OOK: Opvallend veel Nederlandse uithalers betrapt in Antwerpse haven

De verschillende arrestaties kwamen er in de dagen die volgden op de arrestatie van twee havenarbeiders die op kaai 1333 werkten. Zij werden vorige week maandagochtend opgepakt, ze worden ervan verdacht deel uit te maken van de criminele organisatie rond de families T. en E.B.

Op de grote terminal aan het Verrebroekdok worden zowel containers als voertuigen en stukgoed behandeld.

 sare

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws