©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Malinwa springt naar gedeelde tweede plaats na klinkende zege bij KV Oostende

KV Mechelen zet zijn opmars in de stand voort. Op bezoek bij het altijd energieke KV Oostende gaven de Kakkers een lesje in power en efficiëntie, wat resulteerde in een 0-3 voorsprong kort na rust. Nadien vochten de Kustboys met twee goals knap terug, maar Hairemans velde het verdict: 2-4. Met een straffe 16 op 18 wipt Geel-Rood naar een voorlopige tweede plaats in de stand.

Diederik Geypen

LEES OOK: ONS OORDEEL. Drietand Storm - Cuypers - Mrabti speelde Oostendse defensie aan flarden

Met een kwartier vertraging werd de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League op gang gefloten. De Mechelse supportersbussen zaten immers vast in het verkeer op de E40. Ook voor ons duurde de trip naar de Koningin der Badsteden een uur langer dan voorzien. KVO-coach Blessin bracht geen begrip op voor het academisch kwartiertje. “Mijn vrouw komt vandaag kijken en ze weet dat het verkeer hectisch is. De volgende keer dat ze later is, kunnen we de aftrap misschien ook uitstellen”, reageerde de Duitse oefenmeester met het nodige cynisme.

Dienende Storm

De Mechelen-fans waren maar wat blij dat ze de sterke eerst helft van hun ploeg goed en wel konden aanschouwen. KV startte sterk en monopoliseerde de bal. Cuypers testte al na twee minuten een eerste keer zijn kanon. Ook achterin stond het goed. Vanlerberghe en Bateau heersten in de duels. Toen Vanlerberghe er weer eens goed tussen zat, en het leer naar voren pompte, dook Storm als een duivel uit een doosje op voor doel. De controle was onvoldoende om er ook een kans uit te puren.

Dat gebeurde twee minuten later wel. Na geklungel in de Oostendse defensie bediende Storm Cuypers, die onder Hubert in doel besloot. Van de zes assists die Cuypers al gaf, waren er vier voor Storm voorbestemd. Nu waren de rollen omgekeerd. De strafste assist van Storm moest dan nog volgen. De Maldegemnaar kapte Tanghe vlotjes uit, en bediende Mrabti aan de tweede paal. Een ijskoude douche voor de thuisploeg.

KVO moest nu reageren, toonde net voor de pauze toch een beetje aanvalsdrang. Amade zette Coucke een eerste keer aan het werk. Ook op de poging van Ambrose ging de Mechelen-goalie goed plat. Het ondertussen helemaal volgelopen uitvak zag dat het zowel voor- als achterin goed stond.

Nog meer goals na rust

De tweede periode was nog maar vijf minuten bezig toen Mechelen al een derde keer scoorde. Cuypers zocht op het gepaste moment de diepte op, en bediende Mrabti met buitenkantje rechts. De Zweed liet zijn tweede van de avond niet liggen. Het doek over deze partij gevallen, zou je dan denken, maar dat was buiten invaller Gueye gerekend. De Oostendse topschutter, die zowaar op de bank begon, maakte er kort na zijn invalbeurt 1-3 van.

Ook de andere Oostendse invallers lieten zich gelden. Bätzner trapte rakelings naast. Een voorzet van D’Haese belandde op de dwarsligger. Aan de overzijde ging de hattrick van Mrabti wegens buitenspel niet door. Jäkel zorgde met een buffelstoot en de 2-3 aansluitingstreffer nog voor een razend spannend slot, tot Hairemans voor de beslissing zorgde. Mechelen zet zijn ongeslagen reeks met een 16 op 18 extra kracht bij. De ploeg van Vrancken komt samen met Club Brugge op de tweede plaats terecht, op twee punten van leider Union. Oostende blijft in de buik van het klassement hangen.

LEES OOK:

• REACTIES. Beslissende drietand van KV aan het woord: “Straffe prestatie na zware week”

• COMMENTAAR. “Goed begonnen was nu wél half gewonnen voor de snelle starters van KV”

 

 ©  BELGA

    Volg het nieuws over KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws