©  BELGAIMAGE

Medewerkster rederij en havenarbeiders blijven in de cel, een verdachte vrijgelaten

Antwerpen -

De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van vier verdachten in het dossier rond de families T. en E.B. verlengd. Een man werd vrijgelaten onder voorwaarden, vier anderen kregen uitleg. De bende wordt verdacht van drugsinvoer via de haven van Antwerpen.

Hoofdverdachte Mo T., die al voor andere feiten in de gevangenis zit, vroeg uitstel. Ook zijn broer Khalid en twee anderen vroegen en kregen een week uitstel. Een medeverdachte werd door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden. Het is nog niet duidelijk of het parket beroep heeft aangetekend tegen die beslissing.

Van vier andere verdachten werd de aanhouding vrijdag met een maand verlengd. Het gaat om de broer van de vermeende drugsbaron Othman E.B., om twee havenarbeiders en om de 28-jarige P.C. De Deurnese vrouw wordt ervan verdacht tijdens haar werk bij een rederij informatie te hebben opgezocht in de computersystemen van de firma en die info te hebben doorgegeven aan de criminele organisatie. P.C. werkte tot haar arrestatie enkele maanden bij rederij MSC, de feiten zou ze echter gepleegd hebben bij haar vorige werkgever, de Deense rederij Maersk.

Het parket verdenkt de criminele organisatie ervan minstens 1,6 ton cocaïne te hebben ingevoerd. In het onderzoek komt een deel van de informatie uit gekraakte berichten van de geëncrypteerde dienst Sky ECC.

LEES OOK: Tien arrestaties in drugsonderzoek naar criminele families: broer van Othman E.B. opgepakt

 sare

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws