©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 6

Feest op het Kiel: Beerschot boekt eindelijk eerste zege van het seizoen tegen Seraing

Na 13 speeldagen heeft Beerschot zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Het was zaterdagavond meer dan een maatje te sterk voor Seraing: 3-0. Na de openingstreffer van Holzhauser vergaten de Mannekes nog lang om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar met een sterke invalbeurt haalde Noubissi in de slotfase alle twijfels weg. De achtervolging is ingezet.

Kersten Steurbaut

ONS OORDEEL. Gouden invalbeurt van Noubissi, ook middenvelders blinken uit bij Beerschot

Het is eindelijk gelukt! Beerschot heeft zaterdagavond tegen Seraing afgerekend met twee negatieve reeksen. De Mannekes vonden voor het eerst sinds 11 april van dit jaar nog eens de weg naar doel en boekten hun eerste zege van het seizoen.

Maar liefst 630 minuten hadden de fans in eigen stadion moeten wachten op een doelpunt van de thuisploeg. In de 23e minuut was het dan zover. Holzhauser profiteerde optimaal van een blunder van doelman Dietsch. De 20-jarige Fransman probeerde uit te voetballen, maar duwde het leer recht in de voeten van de Oostenrijker. Holzhauser kon niet meer missen.

Het Olympisch Stadion ontplofte en kreeg zo ook voor het eerst dit seizoen de goaltune te horen: Chase the Sun van Planet Funk. Veel toepasselijker kan een songtitel trouwens niet zijn voor de donkere periode waarin de Mannekes zich bevinden. Het stemde de paars-witte fans alvast tot optimisme. ‘Kampioeneuh! Kampioeneuh’, klonk het met een tikje droge Kielse humor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onmondig Seraing

De voorsprong voor Beerschot was halfweg de eerste helft dubbel en dik verdiend. De teller met kansen was voor de openingstreffer van Holzhauser al aardig aangedikt. Dom knikte na vier minuten een eerste poging naast. Holzhauser kon in een paar minuten tijd twee keer aanleggen, maar kreeg zijn schoten niet binnen het kader. Ook bij een nieuwe kans voor Dom moest Dietsch niet ingrijpen.

De bezoekers uit Seraing telden voor de aftrap tien punten meer dan Beerschot, maar van die grote kloof in het klassement was op het veld weinig te merken. Een dubbele kans voor Bernier en Mikautadze was het enige wapenfeit voor de pauze. De eerste zag zijn kopbal gestopt door Vanhamel, de tweede duwde de rebound in het zijnet.

 

 ©  BELGA

Beerschot vergat na de goal van Holzhauser om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Aan kansen nochtans geen gebrek, maar het tweede doelpunt wilde niet vallen. Na ruim een uur had Beerschot al 13 (!) doelpogingen bij elkaar gevoetbald, de tussenstand op het scorebord bleef ongewijzigd. Een sterk spelende Vaca nam de beste mogelijkheden voor zijn rekening. De Boliviaan kwam tot twee keer dicht bij zijn eerste competitiedoelpunt, maar zag doelman Dietsch nu wel twee keer goed tussenkomen. Tussendoor kopte Kilota een vrije trap van Holzhauser bijna in eigen doel.

Noubissi beslist

En zo bleef het verlossende doelpunt lange tijd uit en staken de zenuwen steeds meer de kop op. In de tribunes, maar ook op het veld. Seraing knokte zich beter in de wedstrijd zonder al te gevaarlijk zijn. Een roekeloze knal van Nadrani vloog hoog over de kooi van Vanhamel.

 

 ©  BELGA

Met een straffe invalbeurt haalde Noubissi in de slotfase de angel eindelijk uit de wedstrijd. De bonkige Kameroener stond net op het veld toen hij zich in de bezoekende defensie leek vast te lopen. De vrijstaande Holzhauser smeekte om het leer, maar met een stevige knal in het dak van het doel verdubbelde Noubissi dan toch de score. Drie minuten later hield hij opnieuw twee verdedigers aan de praat en haalde hij met een droge schuiver de laatste twijfels weg.

Holhzauser had in de toegevoegde tijd nog een vierde keer kunnen scoren. De Oostenrijker zag zijn strafschop gestopt door Dietsch. Het kon de Kielse pret niet bederven. De eerste zege van het seizoen is binnen. De kloof met de concurrentie onderin is nog groot, maar de achtervolging is ingezet. Chase the sun!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  • Feest op het Kiel: Beerschot boekt 1e zege van dit seizoen: 3-0
  • Holzhauser scoorde 1e thuisdoelpunt van de Ratten na flater van Dietsch
  • In het slotkwartier laat invaller Noubissi netten 2x trillen
 • DAMEN. “Het kan verkeren: bij Beerschot waren we vorig jaar nog helden”

  Hij is advocaat, ondervoorzitter van voetbalclub Beerschot, spreker, auteur, doctorandus aan de UGent en zoveel meer. En op donderdag ook columnist, op de website van Gazet van Antwerpen. Om zijn mening te delen, over voetbal, in al zijn aspecten. Niet als ‘Beerschotman’ of jurist, maar als Walter Damen.

 • ANALYSE GOOTS. “Holzhauser zal tegen Seraing weer in de basis staan. Ze kunnen niet zonder hem”

  Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen. Patrick Goots is voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist.

 • Torrente over degradatieduel Beerschot-Seraing: “Belangrijkste wedstrijd sinds ik hier ben”

  Beerschot tankte woensdag vertrouwen in de beker van België door met 0-4 te winnen bij Francs Borains. Zaterdag komt Seraing over de vloer. Coach Javier Torrente beseft wat er op het spel staat.

 • Joren Dom voelt geen crisissfeer op het Kiel, maar beseft wel: “Elke match zal er een op leven en dood zijn”

  Joren Dom is terug van weggeweest. Na meer dan een maand blessureleed maakte de bijna 32-jarige verdediger vorige week - als invaller - zijn rentree op het veld van Anderlecht. Woensdag speelde hij een volledige wedstrijd, in de beker tegen Francs Borains. “Het was frustrerend om de voorbije weken in de tribune te zitten.”

 • 16u35

  7e keer, goede keer? Rode lantaarn Beerschot op zoek naar 1e (doel)punten in eigen huis

  Na 203 dagen heeft Beerschot nog eens een officiële wedstrijd kunnen winnen. De Mannekes wonnen eerder deze week met 0-4 op het veld van amateurclub Francs Borains en zitten zo bij de laatste 16 in de beker. Maar in de competitie staat het water aan de lippen van de Ratten. Ze staan troosteloos laatste met 2 punten uit 12 wedstrijden. De thuisbalans oogt nog triestiger: 6 duels, 0 punten en zelfs geen enkele keer kunnen scoren in eigen huis. Ook Seraing tankte vertrouwen in de Beker van België door STVV te wippen. Maar de Métallos hebben de nodige zorgen in de competitie. Na een 3 op 18 zijn teruggezakt naar stek 16. Met winst op het Kiel bedraagt de voorsprong van Seraing op Beerschot 13 punten. Bij een driepunter van Beerschot wordt de kloof op de voorlaatste, Cercle, minstens tot morgen verkleind tot 4 punten. Aftrap om 18u30.

 • Zien we straks ook juichende spelers van Beerschot op het Kiel? De laatste thuiszege dateert van 7 april, het klopte toen Charleroi met 2-1.
 • Maziz was in de verlengingen de auteur van het winnende doelpunt in de bekermatch tegen STVV. Seraing pakte buitenshuis 3 op 18, bij winst vanavond zet het Beerschot op 13 punten.
 • 17u15

  Hoop voor Beerschot?

  'Met het mes op de keel', 'met de rug tegen de muur', het is 2 voor 12', ... het zijn allemaal gezegden die aan Beerschot worden gekoppeld de laatste weken. Na 12 wedstrijden tellen de Ratten nog maar 2 punten. Sinds het seizoen 1960-1961 is er geen enkele club in de Belgische hoogste klasse die slechter heeft gedaan.Ook Lierse begon in het seizoen 2006-2007 met een desastreuze 2 op 36 aan het seizoen. Lierse zou dat seizoen met 26 punten uit 34 wedstrijden uiteindelijk toch niet als laatste eindigen. Kan paars-wit hieruit hoop putten?

 • 17u30

  Opstelling Beerschot

  Opstelling: Vanhamel, Halaimai, Radic, Bourdin, Van den Bergh, Pietermaat, Dom, Caicedo, Holzhauser, Vaca, Shankland

  Bank: Biebauw, Konstantopoulos, Krekovic, De Smet, Sanyang, Coulibaly, Noubissi

  Drie wijzigingen na de bekerpartij tegen Franc Borains. Konstantopoulous, Coulibay en Noubissi zijn hun basisstek kwijt. Halaimia, Pietermaat en Vaca staan wel aan de aftrap.

 • 17u30

  Opstelling Seraing

  Basis: Dietsch, Del Fabro, Nadrani, Boulenger, Kilota, Cissé, Lahssaini, Bernier, Jallow, Maziz, Mikautadze

  Bank: Galje, Faye, Pierrot, Cachbach, Sambu Mansoni, Poaty, Marius

  Condom gooit zijn elftal weer helemaal om na de zege tegen STVV in de Croky Cup. Slechts 4 spelers behouden hun plek het elftal; dat zijn Boulenger, Lahssaini, Bernier en Del Fabro. Voor die laatste is het zijn 1e basisplaats in de JPL.

 • 18u30

  Pietermaat in de bloemetjes

  Net voor de aftrap wordt Tom Pietermaat gehuldigd voor zijn 150e match voor Beerschot.

 • 18u31 Start van de 1ste helft

 • 1'

  We zijn eraan begonnen

  De bal rolt op het Kiel. Voor beide ploegen een nu al heel belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud.

 • 2'

  Omstandigheden

  Zo'n 6000 fans zijn afgezakt naar het Kiel. Het heeft zo goed als de hele dag geregend in Antwerpen. Het veld ligt er in ieder geval goed bij.

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws