Brouwerij opent Maneblusser City in Malinas: “Meer zijn dan traditionele fastfoodketens”

Mechelen -

Met Maneblusser City beschikt winkelpark Malinas in Mechelen ook over een horecazaak. In de zaak die uitgebaat wordt door de bekende Mechelse brouwerij Het Anker kun je terecht voor een snelle hap of een lekker biertje. “We willen meer zijn dan de traditionele fastfoodketens die je doorgaans ziet op dit soort winkelparken”, zegt Charles Leclef.

Stijn Van de Sande

Centraal in Malinas vind je Maneblusser City, een conceptcafé waar je terechtkunt voor een drankje of een hapje. Op de kaart staan onder andere pasta’s en salades, maar ook een vispannetje met een Maneblussersausje en stoofvlees met Gouden Carolus Classic. Die Mechelse bieren staan centraal. De zaak wordt namelijk uitgebaat door brouwerij Het Anker, dat hiermee voor het eerst een zaak opent in een winkelpark.

“Het was oorspronkelijk niet onze bedoeling om mee in het project van Malinas te stappen”, zegt Charles Leclef. “In zaken als deze wordt in de eerste plaats vooral gemikt op winkelende klanten. Daardoor moet het snel gaan en moet de kaart relatief eenvoudig zijn. Dat is allemaal nieuw voor ons. Uiteindelijk beslisten we om toch de stap te wagen. We willen wel meer zijn de bekende internationale fastfoodketens die je normaal in dit soort parken ziet.”

”We willen gezelligheid creëren, zeker geen reftergevoel”, klinkt het.

”We willen gezelligheid creëren, zeker geen reftergevoel”, klinkt het. © Dirk Vertommen

Maneblusser City zet daarom in op gezelligheid en beleving, met een knipoog naar de Dijlestad. “We hebben verschillende hoekjes en kantjes gecreëerd zodat de mensen op een aangename manier kunnen tafelen”, klinkt het. “We kiezen ook bewust voor een sfeervolle inrichting. Het was belangrijk dat we onze eigen ‘touch’ konden aanbrengen in de zaak, want we wilden absoluut geen reftergevoel. Inhoud en een ziel waren de speerpunten. Ik denk dat ik mag zeggen dat we daarin geslaagd zijn.”

Het aantal horecazaken van Het Anker breidde de afgelopen maanden voort uit en ook in de toekomst komen er nog zaken bij. “Ik ben ervan overtuigd dat ze elkaar goed aanvullen”, zegt Leclef. “We bekijken het telkens vanuit een andere invalshoek, waardoor de zaken complementair zijn. Maneblusser City heeft bijvoorbeeld veel mogelijkheden dankzij de ligging, vlak bij de E19 tussen Antwerpen en Brussel. We denken dat het het ideale rustpunt kan zijn voor wie met de wagen op reis is of voor zakenmensen die willen vergaderen.”

Maneblusser City is iedere dag geopend vanaf 8u. De keuken is doorlopend geopend tot 20u.

LEES OOK: Meteen aanschuiven voor opening grootste Albert Heijn in Vlaanderen

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws