Meteen aanschuiven voor opening grootste Albert Heijn in Vlaanderen

Mechelen -

In het nieuwe winkelpark Malinas in Mechelen heeft donderdagmorgen de grootste Albert Heijn van Vlaanderen de deuren geopend. Ruim voor de opening stonden de eerste klanten al aan te schuiven. Aan het winkelpark tussen de N16 en de lus van de R6 is een jaar gebouwd.

LEES OOK: Opening Malinas zorgt voor volle parking en file van winkelkarretjes

Omstreeks 10u opende Albert Heijn XL de deuren voor het publiek. Met een oppervlakte van 3.500 vierkante meter en het XL-concept is de supermarkt de eerste in haar soort. De AH is een van de negentien winkels in Malinas. Heel wat van die grootschalige detailhandel was tot voor kort gevestigd in de buurt van het Rode Kruisplein en de Guido Gezellelaan. Daar moesten de winkels de baan ruimen voor de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk rond de Keerdoksite.

Maneblusser City van de Mechelse brouwerij Het Anker is de enige horecazaak in het winkelpark. Malinas ligt in de Nora Tilleylaan, een nieuwe weg parallel met de R6. Om het winkelpark te ontsluiten, werd in de zomer van vorig jaar een nieuw kruispunt aangelegd op de N16.

LEES OOK: Brouwerij opent Maneblusser City in Malinas: “Meer zijn dan traditionele fastfoodketens”

Een delegatie van Albert Heijn, de franchisenemers en het stadsbestuur knipte het lintje door. 

Een delegatie van Albert Heijn, de franchisenemers en het stadsbestuur knipte het lintje door. ©  Dirk Vertommen

Fietsers kunnen het winkelpark bereiken via de Vrouwvlietroute en een brug over de R6, of via het jaagpad langs de Dijle en een tunnel onder de R6. Wie met de bus komt, kan lijn 6 of 9 nemen. De bussen stoppen op de N16 aan de nieuwe bushalte Kantvelden.

De winkels in Malinas zijn tijdens de week en op zaterdag open van 10 tot 18u of 18u30. Albert Heijn is iedere geopend van 8 tot 20u en is ook op zondagvoormiddag open van 8 tot 12u. Enkele andere winkels verwelkomen eveneens klanten op zondag.

LEES OOK: ANALYSE. De lus in Mechelen, de bocht naar het nieuwe winkelpark Malinas

 

 ©  Dirk Vertommen

 

 ©  Dirk Vertommen

We gingen ook live ter plaatse op onze Facebookpagina Gazet van Mechelen.

svh

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws