© Twitter, BELGA

Lierse K. rouwt om Frans (90): supporter die tijdens bekerwedstrijd onwel werd, is overleden

Het werd woensdagavond even stil op het Lisp. Vlak na de Lierse gelijkmaker in de bekerwedstrijd tegen OH Leuven was een supporter, de 90-jarige Frans Van Parijs, onwel geworden. De partij lag een dik kwartier stil, de supporter kon gereanimeerd worden en werd afgevoerd, maar overleed later op de avond. “Uit alles bleek zijn onvoorwaardelijke steun en liefde voor de club”, was Lierse K. in diepe rouw na het slechte nieuws.

tsfn

Hoe hard het Lisp ontplofte na de 1-1, zo ijzingwekkend was de stilte vlak daarna. Iemand in de tribune was onwel geworden en had medische hulp nodig. De wedstrijd werd stilgelegd en het stadion hield zijn adem in. De supporter werd ter plekke gereanimeerd en afgevoerd. Luc Van Thillo, de voorzitter van Lierse K., stond de hulpdiensten bij waar hij kon en sprak na de reanimatie nog even met Van Parijs.

Lierse K. kwam donderdagochtend met het droevige nieuws dat de supporter later op de avond is overleden.

“We verliezen een supporter die 80 jaar lang de geel-zwarte kleuren heeft gesteund, in weer en wind. Deze ochtend vernamen we via de familie dat de Lierse supporter die gisteren onwel werd gedurende de wedstrijd, jammer genoeg later op de avond overleden is. Veel sterkte aan familie en vrienden”, communiceerde Lierse K.

“De hulpdiensten hebben alles gedaan wat in hun macht lag. Als club willen we dan ook de clubdokter van OHL en die van onze club, de leden van het Rode Kruis en onze stewards en alle personeel danken voor hun snelle interventie en handelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over Lierse K. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws