©  BELGA

Moedig Lierse K. met opgeheven hoofd uit Croky Cup na laat doelpunt OHL

Geen bekerstunt voor een moedig Lierse, wel eervol gesneuveld. Negentig minuten lang waren de Pallieters de evenknie van OH Leuven, dat een ware spookstrafschop en een rake kopbal van Kaba van doen had om de kwalificatie af te dwingen. De match lag een dik kwartier stil, nadat een fan onwel was geworden.

Kurt Guldentops

En of het Lierse menens was in de beker! Coach Tom Van Imschoot koos zowaar voor dezelfde elf die zaterdag Deinze nog partij hadden gegeven in de competitie. Dat kampioenschap in 1B mag dan alle prioriteit genieten, verder smullen in de Croky Cup wilden de Pallieters allerminst uit de weg gaan. Dat zou het negentig minuten lang ook tonen.

“Ik denk dat we inderdaad een sterke match speelden”, zuchtte Alexander Maes na afloop. “En ja, de ontgoocheling is groot. We hebben het gevoel dat er veel meer inzat vandaag. Een bekerstunt lag echt wel in het vet en dan is het zuur om op deze manier te sneuvelen.”

Een erg gesloten eerste helft leverde aan beide kanten amper doelkansen op. Lierse dreigde langs Van Acker en Abdallah, OH Leuven prikte tegen via De Sart. Pas in het vierde kwartier werd de partij met een flinke schep cupsaus overgoten. Al was daar de hand van scheidsrechter Debeuckelaere voor nodig. Die zag een strafschop, toen Tamari van dichtbij de bal loeihard tegen de hand van Hendrickx joeg. Bij een gelijkaardige fase minuten eerder aan de overzijde had hij de lippen op elkaar gehouden.“En dat maakt deze beslissing toch wel heel bitter”, vond coach Tom Van Imschoot. “Als Stallone Limbombe een paar minuten eerder tegen een Leuvense arm schiet, wordt dat weggelachen. Aan de overzijde gaat de bal wel op de stip. Van zulke beslissingen kan je niet vrolijk worden.”

Als door een wesp gestoken en geruggesteund door een furieuze aanhang maakte Lierse nadien jacht op de gelijkmaker, die de Lierenaars alsnog richting verlengingen moest stuwen. Coach Van Imschoot gaf de luchtmacht met de inbreng van Jens Naessens daarbij nog extra voeding. Een inbreng, die vrij snel rendeerde. Uitgerekend met die andere invaller Liongola sneed Naessens doorheen de Leuvense defensie na een dramatische terugspeelbal van Tamari. Liongola had maar binnen te leggen. Het Lisp ontplofte, maar werd meteen daarop muisstil. Een thuisfan werd onwel en diende gereanimeerd te worden. Zo lag de partij een dik kwartier stil tot duidelijk werd dat de onfortuinlijke supporter buiten levensgevaar was.

“Het was uiteraard de enige juiste beslissing om de match stil te leggen”, vond coach Tom Van Imschoot. “Op dat moment zijn er even belangrijkere zaken dan voetbal. Maar het heeft wel in ons nadeel gespeeld. Er waren nog negen minuten te spelen. We zaten in de juiste flow, hadden de aanhang helemaal achter ons. We waren klaar om er nog een stevig slotoffensief uit te persen. Door het langdurig stilleggen van de partij werd dat moment gebroken.”

In de resterende tijd liepen de Pallieters nog op een fatale tweede tegentreffer. Een goal uit jet boekje. Voorzet van Tamari, kopbal van Kaba overhoeks binnen. Weg bekerdroom! “En dus blijven we met een zuur gevoel achter. Je kan dan wel blij zijn dat we ons op een positieve manier gemeten hebben met een topklasser, maar de manier waarop we deze nederlaag slikken proeft bitter. Al een paar weken is het net niet. Tegen Moeskroen, zaterdag nog tegen Deinze en nu opnieuw in deze bekermatch. Dat moeten we keren. We verdienen een beloning”, besloot Van Imschoot.

Lierse moet na zijn twee op negen nu vol aan de bak komende zaterdag bij Waasland-Beveren. “In feite is die partij veel belangrijker dan deze bekermatch. Daar moeten we trachten iets te oogsten”, besefte Alex maes, die zelf geschorst zal moeten toekijken.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx (70’ Naessens), Gillekens, Schuermans, Poelmans (86’ Laes), Bitsindou, Van Acker, Stallone Limbombe, Maes, Yagan (86’ De Schryver), Abdallah (46’ Liongola).

OH LEUVEN: Runarsson, Chakla, Dewaest, Ouedraogo, Malinov, Schrijvers (82’ Keita), Maertens, Tamari, Aguemon (46’ Kaba), De Sart (75’ Mercier), Kukharevych (46’ Shengelia).

DOELPUNTEN: 63’ Kaba (strafschop) 0-1, 81’ Liongola 1-1, 86’ Kaba 1-2.

GELE KAARTEN: 60’ Tamari.

RODE KAARTEN: 92’ Gillekens.

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere.

TOESCHOUWERS: 3.500.

Volg het nieuws over Lierse K. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws