Roy Wohrmann en zijn zus Amber van Van der Valk in het winterse chalet van hun hotel. 

Roy Wohrmann en zijn zus Amber van Van der Valk in het winterse chalet van hun hotel. ©  Dirk Vertommen

Daar is de kerstsfeer al: Mechels hotel opent winters chalet

Mechelen -

Het Van der Valk-hotel in Mechelen baadt vanaf dit weekend al een beetje in kerstsfeer. Aan het water, waar normaal het zomers zuiderterras een plaats heeft, is een grote tent gebouwd. Daarin opent het Van der Valk vrijdag een winters chalet. Dit weekend is er ook een Halloweenfeest in de feestzaal van het hotel en voor het tweejarig bestaan in november is er een discofeestje.

Sven Van Haezendonck

In november is het viersterrenhotel in het voormalig stedelijk zwembad twee jaar open. Dat wil Van der Valk op verschillende manieren vieren. Vanaf vrijdag zijn hotelgasten en andere bezoekers al welkom voor het winterterras. Het blijft gedurende vier maanden open, tot eind februari 2022. “We gaan er geen Moose Bar of een schlagerfestival van maken. Het wordt meer een lounge. Ons winterterras is er voor mensen die op hun gemak willen genieten van een drankje, een hapje en een beetje muziek”, vertelt hoteldirecteur Roy Wohrmann.

Voor het plaatsen van de tent kreeg het hotel groen licht van de stad. Er is plek voor 120 bezoekers. “Wij willen ons winterterras op een correcte, maar leuke manier uitbaten, met respect voor onze buren”, legt Wohrmann uit.

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is er wel een deejay om voor sfeer te zorgen. “Maar we stoppen altijd voor middernacht. Als het nog druk is, kunnen bezoekers terecht in onze hotelbar.”

Arrangementen

Het winterterras is op donderdag, vrijdag en zaterdag telkens geopend vanaf 18u, op zondag is het publiek welkom vanaf 15u tot ongeveer 20u. “Wij mikken daarmee op fietsers en wandelaars die na hun tocht bij ons nog wat winterse gezelligheid komen opzoeken”, zegt Roy Wohrmann. Bedrijven kunnen het winterterras de hele week door huren.

De tent voor het winterterras is gebouwd op het zuiderterras aan het Keerdok. 

De tent voor het winterterras is gebouwd op het zuiderterras aan het Keerdok. ©  Dirk Vertommen

Zondag 31 oktober organiseert het hotel Monsters & Martini’s, een Halloweenfeest in de grote feestzaal. Dj Dave Lambert en de Mechelse dj Koen komen draaien. Een ticket kost 12,5 euro. “Mensen die dat willen, kunnen na het feestje overnachten in het hotel en ’s morgens is er een uitgebreid ontbijt”, zegt Elena Verschueren, coördinator meetings en evenementen. Het arrangement kost 69,50 euro per persoon.

Op donderdag 18 november is het twee jaar geleden dat het hotel de deuren opende. “De eerste vier maanden waren top, maar toen kwam corona en konden we weinig doen. Van zodra het kon, lanceerden we ons concept met de sterrenchefs in samenwerking met Centpourcent. Dat heeft ontzettend goed gewerkt”, vertelt Roy Wohrmann.

Vol huis

Sinds de heropening in mei gaat de bezetting van de kamers opnieuw in stijgende lijn. “September en oktober waren zelfs zo’n goede maanden dat ons hotel bijna te klein was”, zegt de directeur. Van de tweede verjaardag maakt Van der Valk een echt feest met ‘Studio 2800’ disco party. “Mensen mogen uiteraard verkleed komen in disco-outfit. Tickets kosten dan maar tien euro omdat we onze gasten graag iets aanbieden voor onze verjaardag”, vertelt Verschueren.

Feestvierders die er graag een weekendje van maken, kunnen een jubileumarrangement boeken. “Daarbij kan je ook genieten van een chique vijfgangendiner, het feestje meemaken en nadien zorgeloos in bed vallen. De ochtend nadien is er ontbijtbuffet”, zegt Elena Verschueren. Het arrangement is beschikbaar vanaf 140,50 euro per persoon.

Het winterterras blijft open tot eind februari 2022. 

Het winterterras blijft open tot eind februari 2022. ©  Dirk Vertommen

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws