Cinema Lumière Mechelen opende recent in de Oude Stadsfeestzaal. 

Cinema Lumière Mechelen opende recent in de Oude Stadsfeestzaal. © Dirk Vertommen

Stadsbioscopen Lumière voeren Covid Safe Ticket in voor elke voorstelling

Antwerpen, Mechelen -

De bioscopen van Lumière in Antwerpen en Mechelen voeren vanaf vrijdag 29 oktober de controle van het Covid Safe Ticket (CST) in voor elke voorstelling. En dat ongeacht het aantal bezoekers.

Het Overlegcomité besliste dinsdag om het Covid Safe Ticket vanaf maandag 1 november uit te breiden. Het is verplicht bij evenementen vanaf tweehonderd personen en lokale overheden kunnen ook strengere maatregelen opleggen. In de bioscopen van Lumière werken ze vanaf vrijdag al met het Covid Safe Ticket.

Het gaat om Lumière Antwerpen in de Lakenstraat, de Antwerpse Cinema Cartoon’s in de Kaasstraat en de recent geopende Cinema Lumière in de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat in Mechelen. Daarnaast heeft Lumière ook nog een vestiging in Brugge.

Comfort publiek

“Voor de veiligheid en het comfort van het publiek hebben wij beslist om het CST te controleren voor elke voorstelling, ongeacht het aantal bezoekers. De controle maakt het bovendien mogelijk om het mondmasker af te zetten, zodat het publiek ten volle kan genieten van de film en de drankjes in de zaal”, vertelt Jon Michelena van Lumière.

“Net als de Federatie van Cinema’s van België (FCB) zijn we van mening dat deze uniforme regel de duidelijkheid ten goede komt en veel misverstanden aan de ingang voorkomt”, zegt Michelena. svh

LEES OOK: Nieuwe stadsbioscoop klaar voor opening: “Hij is veel mooier dan ik in mijn hoofd had”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws