Tv-maker Chris Dusauchoit voor rechter in geschil met buurman: “Ik weet dat ik hem pijn heb gedaan, daarvoor mijn excuses”

Het openbaar ministerie heeft woensdag een cursus sociale vaardigheden en een voorwaardelijke strafopschorting gevorderd tegen televisiemaker Chris Dusauchoit, voor feiten van belaging. Dusauchoit bestookte in 2018 en 2019 zijn buurman met berichten en telefoons, naar aanleiding van de ruzie tussen de twee over het veebedrijf van de buurman in Sint-Pieters-Rode. Er werd ook een schadevergoeding van 7.500 euro gevorderd.

jvhBron: BELGA

Sinds 2015, het jaar waarin Theo S. (65) de veeboerderij overnam, diende Dusauchoit meerdere klachten in bij verschillende instanties. Zo zouden er onder andere vliegenplagen, mestoverstromingen en lawaaioverlast geweest zijn, veroorzaakt door Theo S..

Tussen januari 2018 en september 2019 stuurde Dusauchoit naar aanleiding daarvan een groot aantal denigrerende berichten naar zijn buurman. Zo liet Dusauchoit op kerstavond 2018 onder andere weten dat hij nooit zou opgeven. Door de dreigende aard van de berichten, Dusauchoit stuurde ook dat “de honden van de buren” zouden klaarzitten, zou Theo S. in angst geleefd hebben, vertelde zijn advocaat. Hij sprak ook van een “doelbewuste kruistocht”, waarbij Dusauchoit zijn mediaconnecties had gebruikt om S. te “benaderen”.

De advocaat van Chris Dusauchoit vertelde over de wanhoop en moedeloosheid die hij ondervond door de jarenlange overlast. “Niemand mag het recht in eigen handen nemen”, verklaarde ze, “maar het gerecht werkte niet”. Ze vertelde dat de dierenkenner door de instanties van het kastje naar de muur zou gestuurd zijn en gepaard met de overlast ten einde raad was. “Ik weet dat ik hem pijn heb gedaan, daarvoor mijn excuses”, besloot Dusauchoit de zitting. De rechtbank zal haar vonnis uitspreken op 24 november.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws