De Wever en Schiltz hebben hun langverwachte gesprek gehad en lassen periode van stilte in

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Open Vld-kopstuk Willem-Frederik Schiltz hebben afgesproken om een periode van stilte in te lassen in de discussie over de schepenwissels. Dat wordt ons bevestigd in kringen rond beiden.

svw

LEES OOK: Open Vld voelt er weinig voor om in oppositie te gaan als Schiltz geen schepen wordt

Met het uitbreken van de heisa over het mogelijk schepenambt voor Schiltz kondigde De Wever aan van met hem wel eens een koffie te drinken. Dat zou in het grootste geheim gebeuren. Uit kringen rond De Wever en Schiltz blijkt dat dit gesprek ondertussen heeft plaatsgevonden. Over wat er juist is gezegd, is weinig geweten. Ze zouden vooral hebben afgesproken om een periode van rust en stilte in te lassen. De Wever en Schiltz houden het zelf op geen commentaar.

Het inlassen van een rustperiode kan verschillende redenen hebben. In discussies waar de emoties hoog op lopen, is een afkoelingsperiode misschien wel de slimste zet. Het is ook een manier om formele onderhandelingen even stop te zetten en vooral achter de schermen verdere gesprekken te voeren buiten het oog van de pers. In sommige gevallen kan zo’n rustperiode er ook voor zorgen dat het probleem zichzelf op lost. Waarom dit nu het geval is, weten alleen De Wever en Schiltz.

LEES OOK: Open Vld dreigt zich klem te rijden in heisa rond Schiltz: welke scenario’s zijn nog mogelijk voor Antwerps stadsbestuur?

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws