Marco Goossens (CD&V). 

Marco Goossens (CD&V). © KH

Gouverneur start onderzoek naar burgemeester die interview gaf na besmetting: “Hij moest in isolatie zitten”

Jos Lantmeeters, gouverneur van Limburg, start op vraag van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) een onderzoek naar burgemeester van Oudsbergen Marco Goossens (CD&V). Goossens gaf dinsdag een televisie-interview in zijn tuin, terwijl hij in isolatie zit wegens een coronabesmetting..

Burgemeester Goossens gaf dinsdag een interview aan TV Limburg. Hij had echter een coronabesmetting opgelopen, en zou dan ook in isolatie moeten zitten. Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters kreeg daarover een klacht binnen, en gaf die informatie door aan Vlaams minister Bart Somers. Die vroeg de gouverneur om de feiten te onderzoeken. Lantmeeters heeft ondertussen contact met Goossens gehad.

“Op basis van een klacht heb ik de minister op de hoogte moeten stellen. Hij heeft mij gevraagd om, los van een eventueel tuchtonderzoek, eerst de feitelijkheden na te gaan”, zegt Lantmeeters. “Volgens de klacht is de burgemeester besmet, en dat wordt bevestigd, en dus moest hij in isolatie zitten. Hij heeft in die periode bij zijn thuis, weliswaar buiten, de pers ontvangen.”

Lantmeeters hoopt het onderzoek binnen een week te kunnen afronden. Minister Somers moet nadien beslissen of er een tuchtonderzoek volgt.Ontvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws