©  Isosport

 

 ©  Isosport

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Wisselspelers worden bekerhelden: Shved en Hairemans schieten KV Mechelen ronde verder

Malinwa heeft zijn eerste bekerhorde succesvol genomen. Geoffry Hairemans, vorige week dertig geworden en een van de vier nieuwkomers in de basis tegen Union, was met een doelpunt en een assist de grote Mechelse man. “Het deed deugd om nog eens beslissend te zijn”, glunderde Geofke Deurne-Noord na afloop.

Diederik Geypen

ONS OORDEEL. Hairemans kroont zich tot Man van de Match

KV Mechelen-Union op bekerniveau was een heruitgave van de halve finale in 2019. Malinwa trok toen in twee duels aan het langste eind, en stak dat jaar ook zijn tweede cup op zak. Bij de Brusselaars, en zeker de fans, stond de rekening voor die verloren confrontatie nog open, zo zei doelman Anthony Moris in aanloop naar deze zestiende finale. Diezelfde Moris, samen met Sinan Bolat de minst gepasseerde doelman uit 1A, kreeg trouwens rust, net als zes andere ploegmaats. Ook Vrancken greep naar vier nieuwe namen. Een van hen was Hairemans, die twee dagen voor de match te horen kreeg dat hij zou starten. Hij vierde zijn eerste basisplaats sinds midden augustus.

Cadeautje Pirard

Shved, een andere nieuwkomer in de Mechelse basis, bracht de thuisploeg op het kwartier op voorsprong. Union-goalie Pirard leverde een ziekenhuisbal af, die door Mechels stoorwerk veroverd werd. “De doelman gaf een cadeautje weg, dat wij handig hebben uitgepakt”, legde Hairemans uit, die zich knap vrij kapte en niet zelfzuchtig was. “Ik vond dat Marian in een betere positie stond om af te werken.”

Het vervolg van de eerste periode stelde niet veel voor. Ook Hairemans had het bij momenten moeilijk, gaf hij toe. “Dat kan ook niet anders, als je weinig aan bod komt. De kleine ruimtes zijn normaal echt mijn ding, maar ik voelde dat ik de bal enkele keren slecht aannam.” Union dreigde met een knap vluchtschot van Nielsen en een poging van Vanzeir. In het slotkwartier van de eerste periode belandde er geen enkel prangend moment meer in ons notitieboekje, op de listige doorsteekbal van Druijf naar Shved in de slotminuut na.

 

 ©  BELGA

Koelbloedige Hairemans

De tweede helft leverde aanvankelijk niet veel meer animo op. Tot Druijf door twee Unionisten in de tang werd genomen. Géén penalty, oordeelde scheidsrechter Denil. Ook geen VAR in deze fase van het toernooi om de fase te dubbelchecken. Om wat meer vuur in de partij te krijgen bracht Mazzu de Heilige Drievuldigheid Teuma-Undav-Mitoma in. Die laatste zette Coucke al met zijn eerste balcontact aan het werk. Net wanneer je dacht dat de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg Mechelen keihard toe. Druijf zag Hairemans volledig vrij staan, die alleen op doel af kon. “Ik moest even wachten op de bal, en tikte hem wat te veel naar rechts, waardoor ik niet direct kon schieten. Maar uiteindelijk maakte ik het wel mooi af.” Voor Hairemans zijn eerste goal van het seizoen. “Het deed veel deugd om nog eens beslissend te zijn. Ik werk hard. Dan gelden er geen excuses als je eens mag starten.”

Na Hairemans’ doelpunt moest Union vol aan de bak. Burgess kopte op de paal. De heerlijke omhaal van Vanzeir vloog naast. De Limburger verscheen niet viel later alsnog op het scorebord. Uitstekend aangespeeld door zijn maatje Undav trapte hij hard onder Coucke in doel. KV ging nu tien minuten in overlevingsmodus, en hield stand. Donderdag, na het provincieduel Westerlo-Antwerp, gaat Mechelen samen met vijftien anderen in de trommel voor de loting van de achtste finales, die binnen een maand plaatsvinden. Een dag later wil Geel-Rood in Oostende zijn sterke competitiereeks verderzetten. Mét Hairemans opnieuw aan de aftrap? “We gaan het zien”, besloot de Antwerpenaar. “We pakten 13 op 15 en zijn goed bezig. Of dat bankzittersstatuut me frustreert? Leuk is dit allemaal niet, maar ik ben geen achttien meer. Ik kan dit wel relativeren.”

 

 ©  Isosport

    Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws