©  RR

Medewerkster (28) van rederij MSC aangehouden: vrouw uit Deurne zou drugsbende info hebben doorgespeeld

Antwerpen -

In het onderzoek naar de families T. en E.B. zijn negen verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter. Een van hen is de 28-jarige P.C., een medewerkster van rederij MSC. Zij zou opzoekingen gedaan hebben voor de bende.

sare

LEES OOK: 64 verdachten opgepakt tijdens 114 huiszoekingen in drugsonderzoek, ook arrestaties in Deurne

Negen van de tien verdachten die maandag opgepakt werden in een groot drugsonderzoek van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Een man mocht na verhoor bij de onderzoeksrechter beschikken.

Verschillende van de betrokkenen werken of werkten voor bedrijven in de haven van Antwerpen en zouden zo geholpen hebben bij de invoer van partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika. Ze zouden onder meer pincodes doorverkocht hebben waarmee transporteurs containers met cocaïne konden ophalen in de haven.

Een van de aangehouden verdachten, de enige vrouw, is de 28-jarige P.C. uit Deurne. Zij werkt al enkele maanden voor rederij MSC. Volgens het parket zou ze illegale opzoekingen in databanken hebben gedaan voor de criminele organisatie rond de families T. en E.B. Haar advocaat, meester Xavier Potvin, wil geen commentaar geven op de aanhouding van de jonge vrouw.

Twee families

Het onderzoek draait volgens het parket om twee families en werd gestart nadat een lid van de familie T. twee keer op korte tijd bedreigd werd. “Dat was een rechtstreeks gevolg van zijn vermeende betrokkenheid bij internationale drugshandel. Het onderzoek evolueerde zo naar een drugsonderzoek”, zegt woordvoerder Kristof Aerts.

Na het kraken van berichtendienst Sky ECC verkregen de speurders extra bewijsmateriaal waaruit bleek dat de organisatie drugs zou invoeren via de haven van Antwerpen. Ze zou betrokken zijn bij de invoer van minstens 1,3 ton cocaïne, verspreid over verschillende zendingen.

LEES OOK: Tien arrestaties in drugsonderzoek naar criminele families: broer van Othman E.B. opgepakt

De twee betrokken families zijn de familie T. uit Deurne en E.B. uit Borgerhout. Mo T. (25) werd maandag opgepakt, hij zat al in de gevangenis na een eerdere veroordeling voor bedreigingen. Zijn schoonbroer Nordin E.B., die ook in de haven gewerkt heeft, werd ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Nordin is de broer van Othman E.B., een naar Dubai verhuisde Antwerpenaar die gezien wordt als een van de grote spelers in het milieu van de cocaïnesmokkel. Othman E.B. is in dit dossier voorlopig nog geen verdachte.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws