©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Dapper Beerschot scoort tweemaal tegen Anderlecht maar lijdt tiende nederlaag van het seizoen

Ook op het veld van Anderlecht heeft Beerschot geen punten kunnen rapen. De Kielse Ratten gingen met 4-2 onderuit en blijven troosteloos alleen laatste met 2 op 36. Klein lichtpuntje: Lawrence Shankland en Joren Dom maakten de eerste goals onder het bewind van de nieuwe trainer Javier Torrente.

Koen Frans

LEES OOK: ONS OORDEEL. Hoopgevend basisdebuut en de eerste goal van Shankland, maar ook een buis bij Beerschot

Beerschot begon op het veld van Anderlecht met een onuitgegeven basisploeg. Pas voor de tweede keer in zijn Beerschotcarrière moest een fitte Rapha Holzhauser vrede nemen met een plaats op de bank. Ramiro Vaca kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen, ook Moises Caicedo werd in de basis gedropt. Vooraf had Torrente aangekondigd om Anderlecht hoog onder druk te zetten, maar dat bleek al snel blufpoker. In balverlies zakten de bezoekers terug in een egelstelling die bij momenten op een 6-3-1 leek, met Lawrence Shankland als enig aanspeelpunt voorin.

Lichte penalty

Anderlecht begon dan ook sterk. Al na één minuut miste Benito Raman onbegrijpelijk voor een leeg doel, maar gelukkig voor hem ging de vlag ook de lucht in voor buitenspel van Sergio Gomez. Twee minuten later moest Stipe Radic redding brengen op een poging van Christian Kouamé. Nadien nam Anderlecht wat gas terug. Raman kreeg nog enkele halve kansen, maar verkwanselde ze allemaal. Kouamé kwam nog het dichtst bij een goal, Vanhamel ging goed plat op de poging van de Ivoriaanse spits. Net op het moment dat Beerschot dacht dat het met 0-0 mocht gaan rusten beging Radic in de zestien een lichte overtreding op Ait El Hadj. Scheidsrechter Christof Dierick twijfelde geen seconde en wees gedecideerd naar de stip. Sergio Gomez stuurde Vanhamel de verkeerde kant uit: 1-0 halfweg. Geen onverdiende voorsprong, natuurlijk. Maar wel zuur voor de bezoekers.

Shankland & Dom

Meteen na de pauze dwong Anderlecht een aantal hoekschoppen af. Shankland kopte er eentje via Vanhamel en de lat over zijn eigen doellijn: 2-0. Beerschot in de touwen? Niet helemaal. Twee minuten later knikte Shankland een afgeweken voorzet van Vaca overhoeks binnen, dit keer wél in het juiste doel. De Schotse spits was daarmee pas de eerste speler die kan scoren sinds Torrente het roer overnam. Na 326 lange minuten was die nul alvast weggeveegd. Beerschot droomde héél even van meer, maar Anderlecht bleef de grootste kansen afdwingen. Raman trapte er nog maar eens eentje naast, zijn spitsbroeder Kouamé was wel trefzeker. Hij vloerde Vanhamel met een harde schuiver. In het slotkwartier duwde de ingevallen Majeed Ashimeru het mes nog wat dieper in de wonde: 4-1. Maar ook bij Beerschot toonden twee invallers zich. Holzhauser bereikte met een subtiel hakje Joren Dom en die knalde de 4-2 voorbij Van Crombrugge. Verder kwam Beerschot niet meer. En zo leed het al de tiende nederlaag van het seizoen. Het pakt 1 op 12 onder Torrente en 2 op 36 in totaal. Dat zijn heel sombere cijfers.

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws