©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Geen 15 op 15: KV Mechelen deelt de punten met Zulte Waregem na knotsgek matchbegin

Goed begonnen is half gewonnen, maar dat volstond zaterdagavond niet voor KV Mechelen. Alle goals vielen in een dol openingskwartier: zo snel als KV de 2-0 op het bord zette, zo snel had Zulte Waregem alweer 2-2 gemaakt. Het was meteen ook de eindscore.

Yannick Lambrecht

LEES OOK: ONS OORDEEL. Enkele zevens bij Malinwa, dat aanvallend bij vlagen indrukwekkend was

Ze zijn niet terug te vinden in de blote statistieken, maar wat kan een pre-assist toch mooi zijn. Het bewijs kwam, tweemaal zelfs, van KV Mechelen. Een sluw hakje van Schoofs zette Cuypers op weg naar de 1-0, maar het was vooral dankzij de strijdlust van Mrabti dat die aanval tot bij hen geraakte. En dat Walsh op een aflegger van diezelfde Mrabti de 2-0 kon deponeren, was dan weer omdat Schoofs de bezoekers verraste met een snelle hoekschop. En of de cijfertjes niet alles zeggen.

Los daarvan waren er bij die 2-0 amper zeven minuten gespeeld. Het deed automatisch denken aan die blitzkrieg tegen Standard enkele weken geleden, die uiteindelijk genoeg was voor een vlotte overwinning. Maar… In tegenstelling tot de Rouches was Essevee daardoor niet uitgeteld. Beter nog: na een kwartier stond het zelfs alweer 2-2. Twee keer via een voorzet vanop Dompé zijn rechterflank: eerst kopte Gano met zijn dubbele meter raak, vervolgens prikte Sissako in de verste hoek.

Geen winning goal

Vanzelfsprekend een onverwachte wending na zo’n start, maar KV zou KV niet zijn als het gas zou terugnemen. Het momentum bleef bij de thuisploeg, met knap combinatievoetbal en een hele resem kansen. De beste was nog voor Cuypers, die een héérlijke aanval - onbegrijpelijk - niet kon afronden. De beste redding van Bossut kwam er op een welgemikte vrije trap van Schoofs.

Aan de overkant stond Coucke, ondanks de twee tegengoals waar hij weinig aan kon doen, zich bijna te vervelen. Zijn ploeg had 70% van het balbezit en Zulte Waregem moest het hebben van counters, met vooral Gano als de gevaarlijkste man. Pas richting het einde kwamen de bezoekers meer opzetten en moest Coucke nog eens écht uit zijn pijp komen op een afstandsschot van Dompé.

Als iemand het verdiende om te winnen, was het ongetwijfeld KV Mechelen. Maar die winnaar kwam er uiteindelijk niet: 2-2 was het eindverdict. De Mechelaars vloekten erop los en grepen zich naar de haren, de bezoekers waren vooral opgelucht dat ze een puntje mee naar de Gaverbeek kunnen nemen.

Toch nog ongeslagen

Geen 15 op 15 dus voor KV Mechelen. Het had de strafste zegereeks in de hoogste voetbalklasse sinds 1991 moeten worden, maar Zulte Waregem leeft weer – na ook al een zege tegen Antwerp vorige week - en liet het niet gebeuren. De ongeslagen reeks kan wél nog een vervolg krijgen volgend weekend in Oostende, maar eerst en vooral: de lastige bekerwedstrijd tegen Union.

LEES OOK: REACTIES. Malinwa botste op fysiek sterk Essevee: “Overal waar ik kwam, moest ik omhoog kijken”

    Volg het nieuws over KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws