© BFM

1-jarig meisje overleden na aanrijding aan kinderdagverblijf in Sint-Job-in-’t-Goor

Brecht -

In Sint-Job-in-’t-Goor is donderdag een meisje (1) aangereden op de oprit van het kinderdagverblijf Klim-op. Het slachtoffertje is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later op de avond overleed aan haar verwondingen. Alles wijst op een tragisch ongeval.

ella, nelo, jtp

Het verkeersongeval gebeurde rond 16.30u op de Sluisvijfbaan bij het ophalen van de kindjes aan het kinderdagverblijf. Dat gaf op het moment van het ongeval opvang aan een veertigtal kinderen. Een 40-jarige man had zijn twee kindjes afgehaald en wou vertrekken. Bij het afrijden van de oprit reed hij het meisje van 1 jaar en 3 maanden, dat ook net buiten stond met haar mama, aan.

Er werd ter plaatste gestart met reanimatie en het kindje werd zwaargewond naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebracht. Later op de avond overleed het meisje daar aan haar verwondingen. Zowel voor de ouders als voor de aanwezigen in het kinderdagverblijf is slachtofferzorg voorzien. Ook de bestuurder, die in shock verkeerde, kreeg bijstand.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, bevestigt het Antwerps parket vrijdagmorgen. De lokale politie Voorkempen trok het rijbewijs van de bestuurder in voor vijftien dagen. De politie benadrukt dat het intrekken van het rijbewijs een standaardprocedure is en niet noodzakelijk wijst op intoxicatie of een andere reden. De man werd donderdagavond nog verhoord over de feiten.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Brecht in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws