©  BELGA

Storm Aurore bezorgt brandweer veel werk: meer dan 100 oproepen in enkele uren tijd

Regio -

Storm Aurore die woensdagnacht en donderdagochtend over ons land trok, heeft ook in de regio Rivierenland voor schade gezorgd. Meestal bleef die beperkt tot omgewaaide bomen en afgeknakte takken. De brandweer kreeg meer dan honderd oproepen voor de kiezen geschoven.

Theo Derkinderen

De eerste meldingen van stormschade liepen kort na twee uur woensdagnacht al binnen. Zo viel in de A. Coolsstraat in Puurs-Sint-Amands een schutting omver. Aan het Schoonmansveld waaide een boom omver en in de Groenstraat kwamen enkele hekken om de rijbaan terecht.

Ook in de regio Heist-op-den-Berg had de brandweer heel wat werk. Zo moesten er bomen worden verwijderd op de Haachtsebaan, in de Oude Kattestraat, Hooiweg, Keldermansschransstraat, Heistseweg en Kattestraat. In de Steenstraat raakte dan weer een garagebox beschadigd door de forse windstoten.

In Bornem begaf een boom het in de Spuistraat, maar ook in de Schoonaardestraat en Nattenhaasdonkstraat. De Branstsedreef lag dan weer bezaaid met takken en bladeren. In Mechelen moesten er onder meer bomen worden verwijderd op de Liersesteenweg, Oude Leestsebaan en E19.

Op de Donderheide in Sint-Katelijne-Waver kwam een boom in de elektriciteitskabels terecht. Ook in de Tulpestraat moest een boom worden verwijderd.

In Berlaar begaf een boom het in de Smidstraat, Pastorijstraat en op de Itegembaan. Op andere plaatsen moesten takken worden verwijderd.

Ook brandweerpost Nijlen had heel wat werk met het opruimen van bomen en takken. Dat was onder meer het geval op de Kruiskensbaan, Nieuwstraat, Groesheide en Vogelzangstraat en Grobbendonkseweg. In Lier was er stormschade op de Berlaarsesteenweg, aan Zuut, de Nazaretdreef, de Neerloop en op de R16.

In Duffel raakte een veranda in de Hoogstraat beschadigd door de wind. In de Kiliaanstraat was er melding van schade aan een dak. Op de Mechelbaan in Putte moest een boom worden verwijderd. Hetzelfde gebeurde in de Hollestraat. In de Theodoor Van den Putteweg kwam een boom tegen een elektriciteitskabel terecht. In Bonheiden moesten er takken en bomen worden verwijderd in onder meer de Dertien Eikenlaan, op de Rijmenamseweg en Oude Schrieksebaan.

In Willebroek was er dan weer stormschade in de Geerhoek en op de Mechelsesteenweg. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Nu in het nieuws