Het smalle Groenhuis krijgt nieuwe riolering, een nieuw wegdek en een deel van de fietsostrade Herentals-Balen. 

Het smalle Groenhuis krijgt nieuwe riolering, een nieuw wegdek en een deel van de fietsostrade Herentals-Balen. © RR

Doodlopend straatje krijgt nieuwe weg en stuk fietsostrade

Geel -

In het straatje Groenhuis, dat doodloopt op de zorgsite van Astor, zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van een nieuwe riolering, wegdek en onderdeel van de fietsostrade. De klus duurt tot volgende zomer.

De stad Geel wil de riolering in zowel de Groenstraat als het doodlopende zijstraatje Groenhuis vernieuwen. Het is nog niet bekend wanneer de Groenstraat aan de beurt komt, waar in één adem ook het gevaarlijke kruispunt met Rauwelkoven op de overweg moet worden aangepakt. Maar donderdag zijn alvast de voorbereidende werkzaamheden in Groenhuis gestart.

Dat gaat om het bouwrijp maken van het terrein, waarna de nutsmaatschappij hun kabels en leidingen ondergronds kunnen leggen. De feitelijke heraanleg start pas in maart volgend jaar. Dan breekt de aannemer de huidige versleten weg op, legt een gescheiden rioleringsstelsel aan en brengt een nieuw wegdek aan. Het geheel moet tegen de vakantie van 2022 klaar zijn.

Apart is dat in het smalle Groenhuis ook een deel van de fietsostrade Herentals-Balen wordt opgenomen. Dat betekent dat het nog aan te leggen stuk in de Groenstraat de omgeving van de spoorweg verlaat en afbuigt naar Groenhuis. Aan het einde van het straatje buigt de fietssnelweg dan weer af in de richting van het spoor. (ho)

Gerelateerd