De dynamische borden geven tijdens schooldagen het eenrichtingsverkeer in Lichte Hoeve aan. 

De dynamische borden geven tijdens schooldagen het eenrichtingsverkeer in Lichte Hoeve aan. © rr

Dynamische verkeersborden regelen eenrichtingsverkeer in Lichte Hoeve

Mol -

In Lichte Hoeve in Mol Ginderbuiten branden sinds deze week dynamische verkeersborden. Die regelen het eenrichtingsverkeer in de straat tijdens schooldagen tussen 7.30 en 17u.

In 2020 testte het gemeentebestuur van Mol het eenrichtingsverkeer in Lichte Hoeve uit aan de hand van een proefopstelling. Die opstelling kwam er op vraag van het oudercomité van basisschool Klim-op Ginderbuiten. Zo leidde het brengen en halen van schoolkinderen aan het begin en het einde van de schooldag in het verleden tot chaotische situaties in Lichte Hoeve.

Volgens een enquête bij buurtbewoners, ouders en schoolmedewerkers is de proefopstelling een verbetering. Op basis van de resultaten besloot de gemeenteraad het eenrichtingsverkeer definitief in te stellen. Uit de bevraging bleek er ook een voorkeur te zijn voor een variabel systeem om de rijrichting te verplichten.

Daarom heeft de gemeente dynamische verkeersborden geplaatst in Lichte Hoeve, die sinds deze week actief zijn. De verplichte rijrichting geldt op schooldagen tussen 7.30 en 17u. De dynamische verkeersborden branden niet op dalmomenten, zoals op weekavonden, in het weekend of tijdens schoolvakanties. Op die momenten is Lichte Hoeve in twee richtingen bereikbaar, wat het omrijden voor bewoners van de omliggende straten beperkt. (mto)

Gerelateerd