In de woning trof de politie een professionele plantage aan en werd snel duidelijk dat de stroom illegaal werd afgetakt © lokale politie Bodukap 

Cannabisplantage in villa: 39-jarige huurder opgepakt en aangehouden

Bonheiden -

De Mechelse onderzoeksrechter heeft een 39-jarige Serviër aangehouden in het onderzoek naar de cannabisplantage die anderhalve week geleden werd ontdekt in een woning vlakbij de Rijmenamseweg in Bonheiden. In de woning werden een duizendtal plantjes aangetroffen, waarvan er al een 400-tal waren geoogst.

Theo Derkinderen

Op maandagmiddag 10 oktober kwamen een deurwaarder en wijkinspecteur langs bij een kleine villa in de Oude Schrieksebaan, net op de hoek met de drukke Rijmenamseweg. De deurwaarder moest er iets laten betekenen maar op zijn aanbellen werd de deur niet opengemaakt.

Omdat er heel snel vermoedens rezen - mogelijk omdat er een verdachte geur werd waargenomen - dat er zich in het huis een cannabisplantage bevond, werd beslist om binnen te vallen. “Er werden 650 plantjes aangetroffen in de woning, verspreid over verschillende kweekruimtes. Daarnaast bleken er ook al ongeveer 400 plantjes te zijn geoogst”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Niemand aanwezig

Op het ogenblik van de inval was er niemand aanwezig in het gebouw. Wellicht was de Servische huurder net voor de inval vertrokken. Uiteindelijk kon de man begin deze week worden opgepakt. De Mechelse onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden op verdenking van de handel en teelt van verdovende middelen in vereniging en voor de diefstal van elektriciteit.

Het was in deze kleine villa dat de politie binnenviel omdat er aanwijzingen waren dat er zich een plantage bevond ©  Theo Derkinderen

Tijdens de inval bleek dat er geknoeid was met de elektriciteit en dat er voor de meter stroom werd afgetakt. Op die manier was er geen verhoogd verbruik en moest de Serviër geen torenhoge rekening betalen en kreeg ook de elektriciteitsmaatschappij geen argwaan van een plotse stijging van het energieverbruik. Het is zo goed als zeker dat de elektriciteitsmaatschappij zich wel burgerlijke partij zal stellen en de waarde van de gestolen elektriciteit zal terugvorderen van de verdachte.

De plantage is ondertussen vernietigd. Vrijdag komt de Serviër voor de raadkamer. Die zal over zijn verdere aanhouding moeten oordelen. (tdk)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners