Bij AMAi werken ondertussen zeventig mensen. 

Bij AMAi werken ondertussen zeventig mensen. ©  Stad Mechelen

Ateliers AMAi zoeken opdrachten: “Niet made in China, maar made in Mechelen”

Mechelen -

AMAi, een sociale werkplek in het stadhuis van Mechelen, is in twee jaar gegroeid tot zeventig medewerkers. Naast de naaiateliers en het uitvoeren van manuele taken is AMAi recent uitgebreid met een creatief atelier. Tijdens een open dag op dinsdag 26 oktober kun je kennismaken met de werking, want nieuwe opdrachten zijn welkom.

Sven Van Haezendonck

De ateliers van AMAi huizen op de benedenverdieping van het stadhuis. Stadsdiensten, particulieren, verenigingen of bedrijven kunnen op AMAi een beroep doen voor naaiopdrachten of verscheidene manuele taken. Dat kan gaan van het samenstellen van goodiebags tot het inpakken van geschenken en het afwerken van drukwerk.

“Ze willen werken”

Sinds kort beschikt AMAi ook over een creatief atelier. De medewerkers doen er aan zeefdrukken, ze maken van oud papier nieuw en ze vervaardigen bijenwasdoekjes. Dat is een duurzamer alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. “Deze mensen willen werken. Om verschillende redenen kunnen ze dat nog niet of niet meer in het reguliere arbeidscircuit”, zegt Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), schepen van Sociale Zaken en Welzijn.

De sociale werkplek beschikt over verschillende ateliers. 

De sociale werkplek beschikt over verschillende ateliers. ©  Stad Mechelen

“Via arbeidszorg zoeken we vanuit de stad naar een passend takenpakket voor deze Mechelaars, rekening houdend met hun talenten en hun kwetsbaarheden”, vertelt De Francesco. Op de werkvloer kunnen ze ook rekenen op psychosociale begeleiding. “We doen er alles aan om voor deze gemotiveerde groep medewerkers voor een gezonde en aangename werkplek te zorgen.”

“Geen bezigheidstherapie”

Door de sterke groei is AMAi op zoek naar nieuwe werkopdrachten. “AMAi is geen bezigheidstherapie, maar volwaardige arbeid voor mensen voor wie dat niet evident is”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. “Hun producten zijn niet made in China, maar made in Mechelen. Deze mensen leggen er hart en ziel in. Dit initiatief laat zien dat je economische rendabiliteit perfect kunt combineren met de zorg voor mens, samenleving en milieu”, vertelt Geypen.

Tijdens een open dag op dinsdag 26 oktober van 11 tot 15u kun je de ateliers bezoeken. De eerste honderd aanwezigen krijgen een gerecycleerde vlaggenlijn cadeau. De inkom bevindt zich op het binnenplein van het stadhuis.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws