STADSLIVE. Volg al het nieuws uit Antwerpen hier op de voet

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Ook voor opvallende tweets van mensen die er toe doen moet je hier zijn. In de video bovenaan kan je naar de livestream van ATV kijken (met om 12.30u en 18.30u het ATV Nieuws). De live wordt continu aangepast, daarom kan je best af en toe het stuk vernieuwen.

red

 • Schaatsbaan Antarctica voor onbepaalde duur gesloten

  De Wilrijkse schaatsbaan Antarctica is sinds gisterenavond gesloten voor onbepaalde duur omwille van veiligheidsredenen. Tijdens de coronapandemie had de schaatspiste het al moeilijk, dat gaf zaakvoerster Brigitte Van Dijck eerder aan in onze krant.
 • Treinverkeer in Antwerpen tijdlang stil door storing aan seinen

  Door een storing aan de seinen in Antwerpen lag het volledige treinverkeer van en naar de grootstad plat. Intussen is het probleem opgelost en kunnen de treinen weer beginnen rijden, meldt de NMBS.
 • Eerste editie van Corso de las luces in Oud-Berchem

  Het belooft een muzikaal feest te worden in het teken van vuur, licht en muziek. Carnavalsorganisatie Momo VZW organiseert op 18 februari de eerste editie van Corso de las luces in de tuinstraatjes van Berchem. “Vanaf je de poortjes binnenwandelt, kom je terecht in onze eigen versie van de Efteling”, vertelt initiatiefnemer Enrique Noviello.
 • Alle voorstellingen in failliet theater TriArte geschorst

  De nog geplande voorstellingen in theater TriArte kunnen niet meer plaatsvinden. Volgens de curator zijn alle voorstellingen voorlopig geschorst en ze kunnen geen doorgang meer vinden, tenzij er op korte termijn een overnemer wordt gevonden. Dat komt onder meer voor Jacky Lafon hard aan, want zij zou volgende dinsdag in TriArte in première gaan met haar nieuwe show.
 • Bakkerijen Verelst uit Berchem doen boeken toe

  De bakkerijen Verelst uit de Fruithoflaan en de Jan Moorkensstraat zijn failliet. De panden staan ter overname op de online veilingsite Hammertime. Waarom de bakkerijen sluiten, is niet duidelijk.
 • Nooddorp op Linkeroever heeft knap speelveld in ‘circulair kunstgras’

  Het Aartselaarse bedrijf Proxy Fields legde in opdracht van het Antwerps stadsbestuur een speelveld aan tussen de noodwoningen op het terrein Middenvijver op Linkeroever.
 • 3M wil tot 66% van de jobs schrappen in fabriek in Zwijndrecht

  Het chemiebedrijf 3M wil in Zwijndrecht 150 tot 250 jobs schrappen tegen eind 2025, omdat de productie van PFAS-houdende stoffen tegen dan wordt stopgezet. Dat heeft de directie vrijdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. Daarmee verdwijnt 40 tot 66% van de banen in de fabriek.
 • Douanier riskeert vier jaar cel voor hulp aan drugsbende: “Misschien deed ik mijn werk té goed”

  Volgens het parket heeft een 39-jarige douanier uit de haven van Antwerpen een jaar lang via Sky ECC info over containers doorgestuurd naar een crimineel contact. De man in kwestie ontkent alles en beschuldigde zijn overste. “Maar die piste is nooit onderzocht”, aldus zijn advocaat.
 • Opgelet, maandag sluit fietskoker Kennedytunnel 

  Een kleine reminder aan de fietsers die normaal door de fietskoker van de Kennedytunnel rijden. Vanaf maandag 6 tot vrijdag 10 februari is deze tunnel gesloten wegens onderhoudswerken aan de liften en de fietsgoten.
 • Na zwaar incident met cliënt die alles kort en klein sloeg: sociale dienst blijft gesloten

  De sociale dienst van de gemeente Brasschaat blijft nog tot en met vrijdag 10 februari gesloten na een zwaar incident met een 28-jarige cliënt. De man ging maandag tijdens een gesprek met een jonge maatschappelijk werkster door het lint. Hij is opgepakt en voorgeleid, en heeft nadien in Antwerpen ook de onderzoeksrechter aangevallen. Die had na de feiten vier hechtingen nodig. De gebeurtenissen maken bij de collega’s van de maatschappelijk werkster nog steeds veel gevoelens los en hebben hulp nodig.
 • Veertigtal pv’s uitgedeeld na politieactie in Merksem

  De Antwerpse politie heeft donderdagvoormiddag een verkeerscontrole gehouden in Merksem. Daarbij werden meerdere personen beboet en werd een wagen in beslag genomen.
 • ANTWERPEN LIVE. Organisator Simon Ooms over ‘het GROTE laatste 100 dagen feest’

  In IKON staat dit weekend ‘het GROTE laatste 100 dagen feest’ op het programma. Op vrijdag en zaterdag verzamelen meer dan 4.000 zesdejaars uit de hele provincie onder één dak om er samen hun laatste weken in het middelbaar te vieren. “Normaal doen we maar één dag”, vertelt organisator Simon Ooms. “Maar toen de tickets voor vrijdag op één uur uitverkocht waren, wisten we dat we de zaal nog een dag gevuld zouden krijgen.”
 • PVDA Zwijndrecht start campagne tegen fusie

  De lokale afdeling van de PVDA bezorgt in de komende dagen alle inwoners van Zwijndrecht-Burcht een affiche “Neen aan de fusie!”, met de vraag deze voor het raam te hangen. De partij protesteert hiermee tegen de plannen van N-VA, CD&V en Vlaams Belang, omdat de voorgenomen fusie volgens hen nadelig zal zijn voor de inwoners.
 • Veertig joyriders krijgen geldboetes en rijverboden 

  De correctionele rechtbank heeft vrijdagochtend in beroep veertig personen veroordeeld. Die zouden tijdens de pandemie straatraces houden op de parking van ‘Den Deca’. De straffen gaan van geldboetes tot rijverboden.
 • Assisenzaak Stephaan Du Lion nu echt begonnen

  Voor het Antwerpse assisenhof is vanmorgen het proces van seriemoordenaar Stephaan Du Lion gestart. Hij moet zich verantwoorden voor vier moorden uit de jaren negentig. Drie van de vier vrouwen leerde hij kennen omdat hij bij hen thuis als glazenwasser de ramen poetste. Een vierde slachtoffer, Lutgarda Bogaerts, kwam hij tegen toen hij aan het fietsen was en zag dat zij in de bosjes wilde gaan plassen.
 • Antwerpse Taeke Nicolaï speelt hoofdrol van toppianiste in ‘The Chapel’ 

  Toen ze werd gekozen voor de hoofdrol in de nieuwe film The Chapel van Dominique Deruddere, brak er voor actrice Taeke Nicolaï een periode van hard werken en isolement aan. Maandenlang tokkelde ze in haar eentje op de piano in haar appartement, net als haar personage Jennifer die aan de Koningin Elisabethwedstrijd deelneemt. “Ik had me eerst geen kandidaat gesteld voor de hoofdrol, want ik had nog nooit piano gespeeld”, glimlacht ze. Toch werd het een glansrijk filmdebuut.
 •  “Ze rusten niet voor ze hun geld of drugs terug hebben”

  Een onschuldige man werd op de Boomsesteenweg in Antwerpen ontvoerd en hard aangepakt door een drugsbende. Joris Van der Aa, misdaadjournalist van deze krant, vertelt bij Radio 1 hoe dat kon gebeuren.
 • Uit-tip voor vandaag (3): Laura Tesoro trapt clubtour af

  Ze is nog steeds amper 26 jaar, maar toch is Laura Tesoro al lang niet meer weg te denken uit het muziek- en medialandschap in Vlaanderen. Na haar debuutalbum LIMITS werkte Laura Tesoro volop aan nieuw werk dat ze vanavond komt voorstellen in Trix. Ook Oski zal van de partij zijn om de nieuwe single ‘These Nights’ mee te zingen.

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners