De vijftiger sloeg toe langs de Turnhoutsebaan in Mol. 

De vijftiger sloeg toe langs de Turnhoutsebaan in Mol. © Tommy Maes

Exhibitionist bevredigt zich al jaren langs kant van de weg (en wenkt vrouwen)

Mol, Meerhout, Geel -

Een 52-jarige man uit Meerhout gaf toe dat hij al sinds 2009 zichzelf in het openbaar bevredigt langs de kant van de weg terwijl hij wenkt naar vrouwen die voorbij wandelen of fietsen. De rechtbank in Turnhout heeft de man hiervoor veroordeeld na klachten van twee slachtoffers.

Een vrouw stapte op 19 december van vorig jaar naar de politie om aangifte te doen van belaging en openbare zedenschennis. Terwijl ze te voet naar haar werk langs de Turnhoutsebaan in Mol wandelde, had ze al drie keer gemerkt dat een man vanuit zijn auto naar haar wenkte. Op 14 december stond hij naast zijn auto met zijn broek op de grond en weer gebaarde hij naar haar om te komen.

De politie kon de auto van de man, P.C. (52) uit Meerhout, via beelden van de ANPR-camera’s opsporen. De nummerplaat van de auto stond op naam van zijn echtgenote. Op 31 december 2020 legde een 15-jarig meisje uit Geel samen met haar moeder klacht neer bij de politie voor gelijkaardige feiten. Zij had gezien dat de man aan het masturberen was toen ze zijn auto voorbije wandelde.

Tijdens zijn verhoor op 11 januari van dit jaar gaf C. de feiten toe. Hij stelde al sinds 2009 meermaals per jaar feiten van exhibitionisme te plegen waarbij hij in zijn auto zat en wenkte naar vrouwen die voorbij wandelden of fietsten. In 2008 is de man al eens veroordeeld voor openbare zedenschennis bij een minderjarige. De rechtbank in Turnhout heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden met probatie-uitstel en een boete van 8.000 euro. Hij moet een psychotherapeutische begeleiding volgen en mag geen contact zoeken met de slachtoffers.(bvdl)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mol in als startgemeente.

Nu in het nieuws