Deze score geeft de Antwerpenaar het stadsbestuur: “Een goed rapport als je weet wie je beoordeelt”

‘Hoeveel punten geeft u het huidige stadsbestuur op tien’. Ook op die vraag antwoordden duizend Antwerpenaars in de exclusieve peiling van Gazet van Antwerpen, drie jaar na de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Met een gemiddelde score van 6,4 op 10 zijn de meerderheidspartijen best tevreden. Voor de oppositie mag het allemaal gerust wat meer zijn.

LEES OOK. Exclusieve Antwerpse peiling: N-VA steekt er met kop en schouders boven uit, Groen verliest terrein

6,4 op 10. Het is een flinke vooruitgang tegenover drie jaar geleden toen het toenmalige stadsbestuur van N-VA, CD&V en Open Vld het moest stellen met 5,6 op 10. In 2015, halfweg de eerste ambtstermijn van Bart De Wever als burgemeester, scoorde de meerderheid in de peiling 6,1 op 10.

“6,4 op 10: dat is geen goed rapport. Als je als kind daar mee thuiskomt van school zeg je toch als ouder dat dat beter kan”, zo beoordeelt CD&V-fractieleider Nahima Lanjri de uitslag. Bart De Wever heeft een enigszins andere interpretatie. “Als je weet wie jouw dat rapport geeft, de Sinjoor die niet gauw tevreden is, dan valt deze uitslag heel goed mee.”

Onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) is nog enthousiaster en noemt de uitslag “zeer goed nieuws”. “Dat de stad er op vooruit is gegaan zal toch mede dankzij Vooruit zijn”, meent Beels.

Ook andere oppositiepartijen zijn niet onder de indruk. Groen-gemeenteraadslid Ilse Van Dienderen ziet vooral een “boekhouderscollege dat weinig begeestering uitstraalt”. PVDA-fractieleider Peter Mertens valt eveneens het “gekibbel onder de coalitiepartners” op en hij is er van overtuigd dat de andere partijen “het gewonde dier Open Vld” er proberen af te rijden.

 

LEES OOK:

(joro)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws